A két neves angol márka, a Rolls-Royce vagy a Mini járműve könnyen lehet egyazon tulajdonos birtokában külön-külön, azonban a kettő keveredésére aligha gondolnánk. Egészen mostanáig: a texasi BMP Design a sikeres vegyítést egy Rolls-Royce Allison 250-C20B helikopter hajtóműre alapozva érte el, melyet történetesen egy Mini Cooper farába épített be.

A hétköznapinak nehezen nevezhető átalakítás a teljes csomagteret, valamint a hátsó ülés helyét is elfoglalja, és egy, a tetőn vágott kémény segítségével kommunikál a külvilággal. A gyárilag 420 lóerős aggregát a hátsó kerekeket hajtja, így a Mini egy összkerekes szörnnyé változott. A becslések szerint összesen 640 pacis kisautó gyorsulása egyszerűen félelmetes, úgy ahogyan a sugárhajtómű hangja is – néhány kellemetlen meglepetést már biztos okoztak vele a pirosnál.

A brutális Mini kezelése is kíván némi előkészületet a sofőrtől, hiszen a hagyományos autós irányítással összhangban a helikoptermotor vezérlőit is kezelni kell. Hogy mindez hogyan történik – többek között – kiderül a csatolt videókból!