Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A második generációs CLS mellett a márka legismertebb tunerei között számon tartott Brabus sem mehetett el, és elsők között jelentkezett opciókkal az új modellhez. A neves német cég a debütálást az alig egy hét múlva esedékes Genfi Autószalonra időzítette.

A motorikus átalakítások egyelőre kizárólag a dízel modellekhez elérhetők. A CLS 250 CDI BlueEFFIENCY 2.1 literes, turbódízel aggregátja chiptuning segítségével 204-ről 231 lóerőre izmosodott, a hozzá tartozó maximális nyomaték pedig 560 Nm-ben állt meg.

A nagyobbik dízel, a CLS 350 BlueEFFICIENCY már teljesen más tuningot kap, mely két módban használható: az „ECO” opcióval mindössze a nyomaték nő 620-ról 690 Nm-re, míg „Sport”módban már a teljesítmény is változik, 265-ről 313 lóerőre. Ezzel a beállítással az állórajtos 100 km/órás sprint már csak 5.9 másodpercet vesz igénybe, míg a végsebesség felső határa 250 km/óra – természetesen csak az elektronikus limitálásnak köszönhetően. További minimális pluszt – de inkább csak hangot – biztosít a cég által kínált sport kipufogórendszer is, mely már mindegyik modellhez elérhető.

Komplett csomag gondoskodik az aerodinamikai jellemzők javításáról is. Az új, ledes nappali fénnyel is kiegészíthető első toldat, sárvédő-rácsozások, küszöbök, hátsó szoknya, valamint egy diszkrét szárny alkotta szett optikailag sem utolsó, mindez pedig összesen hatféle felni-opcióval fokozható tovább, dimenziók tekintetében 8.5x17-től 10.5x20 hüvelykig. A legnagyobb kiszereléshez tartozó abroncsokat szokás szerint a Pirelli szállítja, előre 255/30ZR20, hátra 305/25ZR20-as méretben. Ültetésre szintén több lehetőséget kínál a Brabus, a rugószettől egészen az állítható futóműig.

Odabent sportkormány, többféle bőr- és faborítás, valamint karbon és alumínium betétek segítségével sportosítható az összkép, akár egyedi igények szerint is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!