Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Versenyautókból sem lesz hiány az idei Tunign Show-n: a rendezvény exkluzív vendége lesz az egyik legeredményesebb hazai WTTC versenycsapat, a Zengő Motorsport Seat Leonja is, mely szinte éppen csak megérkezett a Dubaiban megrendezett 24 órás futamról.

Összesen ötszáz kört teljesítettek az ismert közel keleti versenypályán, az utóbbi években is használt gyári sportkocsival, a 2000 cm3-es, turbós, benzines Seat Leon Supercopájával. A terep nem volt ismeretlen a csapat számára, hiszen három évvel ezelőtt kategóriájában, az A5-ben – 3600 cm3 alatt – az ötödik helyen végeztek és megnyerték a Toyo Trophyt, egy évvel ezelőtt pedig kategóriájukban a 3. helyen álltak, mikor egy baleset miatt feladni kényszerültek a versenyt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Idén kategóriájukban hatodik, összetettben pedig a 32. helyen zártak, több mint ötven riválist maguk mögé utasítva. Kerek egy nap alatt sok minden történhet a pályán, a futam igencsak megterhelő feladat mind a pilóták, mind a technika részére. A mostani megmérettetés sem volt problémamentes, kezdve az eltörött jobb hátsó futóműtől a defektig, vagy az autó belsejében tűzálló ruhában és bukósisakban órákon át elviselt 71 fokos hőségig.

Hogy mindez hogyan is történt pontosan, kiderül a Tuning Show-n, hiszen a rendezvényen bárki találkozhat a Zengő Motorsport tagjaival is, akik élményeikről a szombati napon, a Carstyling.hu színpadon is beszámolnak. Ugyanitt, az egynapos futmot megjárt autó is bemutatásra és beindításra kerül, hogy egy kis ízelítőt adva a fél- és egynapos versenyek atmoszférájából.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!