Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Jó néhány napja már, hogy bezárta kapuit idei rendezvényünk, a Carstyling.hu Tuning Show 2011. Bár az utómunkálatok még javában tartanak, lassan magunkhoz térünk mi is a pörgésből: íme, egy kis összefoglaló, ahogyan mi láttuk a szezonnyitót!

Ahogyan az eddigi években mindig, idén is igyekeztünk még magasabbra tenni a lécet a korábbi rendezvényeinkhez képest, a hazai, és legfőképp a nemzetkőzi visszajelzésekből ítélve pedig bátran kijelenthetjük, hogy igen jól haladunk azon az úton, hogy Budapest Európa egyik meghatározó tuning eseményét tudhassa magáénak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Annyi biztos, hogy az idei rendezvény büszkélkedhetett a legnépesebb autó-felhozatallal, mind a fedett, mind a kültéri helyszínek tekintetében egyaránt. Örömteli, és bizonyos szempontból szomorú tény, hogy az „A” pavilont ebben az évben már végérvényesen kinőttük, számos standot pedig igencsak össze kellett zsúfolni, hogy beférjen a tervezett mennyiségű jármű és installáció. Ismét rekordot döntöttünk a külföldről érkező autók számában is, ráadásul történt ez úgy, hogy az utolsó pillanatban egy román és egy osztrák csapat is lemondani kényszerült a megjelenést, mert nem lettek kész az autóikkal, ugyanígy több klubtól is morzsolódtak le autók az utolsó napok során.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A standok arányai, hasonlóan más nagyobb európai rendezvényekhez, nálunk is változtak: a kiállítás felhozatalát nagyobb százalékban tették ki most a klubok és a magán építők alkotásai, ami a jelenlegi válságos időkben nem feltétlenül meglepő. Valamivel kevesebb számban, és kisebb területen pakoltak ki a hazai cégek idén, aki azonban ott volt, jórészt ezúttal is kitett magáért.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvény legnagyobb standját egyik főtámogatónk, a Porsche Hungária tudhatta magáénak, aki a Volkswagen márka égisze alatt vonult ki a helyszínre. Megjelenésük a rendezvényen igen nagy szó a jövőre nézve is, hiszen importőri szinten történő kivonulásukra a legutolsó, 2005-ös autószalon óta nem volt precedens: remélhetőleg ez a tendencia – több más márkával kiegészülve – folytatódik az elkövetkezendő években is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Szintén szép felhozatallal, és igényes standdal jelent meg a Show hivatalos energiaitala, a Hell csapata. A pénteki nap rögtön cég sajtótájékoztatójával indult, ahol színpadunkon mutatkoztak be a 2011-es Hell Racing Team versenyzői, valamint természetesen technikai oldalról rendezvényünk idei zászlóshajója, a Hell Camaro, melyet Puci fog terelgetni a szezon drift versenyei alkalmával.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Folytassuk a sort az autó hifivel: ezúttal is az egyik legnagyobb standdal érkezett a Hifi Station – Boombasstik páros, előbbi pedig igencsak egyedi demóautókat épített az idei Show-ra: három rommá gyúrt Kispolszki – köztük egy kabriósított változat – került kiállításra, a macAudio, Audiovox, Clarion és a Phonocar márkák képviseletében.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A tavalyinál kisebb, azonban színvonalas autókkal megpakolt standdal érkezett a Pioneer, a felhozatalban a cég termékeivel átépített Silex8 Leonnal, valamint a teljesen új designra átépült Audi TT-vel. Lamborghini Murcielagoval, veterán Maseratival, az elmaradhatatlan Bass Chair-rel, valamint csajos-táncos műsorral érkezett a Kicker és Kenwood márkák hazai importőre, az Automap Kft, a Master Car Audio csapata (DLD, KICX) pedig a már ismert – részben átépült – autók mellett egy brutális mikrobusz installal terrorizálta – többek közt – a mélynyomókkal farkasszemet néző Hotdog árust.

Végül, de véletlenül sem utolsó sorban, az autóépítés mellett foglalt helyet demóautóival a Gálffy Tuning csapata, aki a tuning biznisz mellett idén a német ESX márka hazai importőreként is bemutatkozott.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Tuning terén a szakma nagyágyúinak képviseletében ismét a BMWay Design csapata szolgáltatta a luxuskategóriás látnivalókat, ezúttal egy teljesen saját brand indításával: a Nerpel Individual Performance & Design neve mögött nem kisebb márkák sorakoznak fel, mint a Lumma, Breyton, Carlsson, Kicherer, Speedart, Kelleners, valamint a PPI Design. Standjukon egy X6, egy M5-ös BMW, valamint egy igazi csemege, a BMW 750LXi-re épülő Lumma CLR 750 kapott helyet, továbbá egy X6-osuk a színpadi műsorok állandó vendége is volt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Hatalmas, jórészt versenyautókkal megrakott standdal érkezett az RMC Motorsport és a Jonnesway csapata, a Supersport egyik német demóautóját, valamint tavaly óta egytől egyig átépült saját vasakat mutatott be a hazai importőr, a BG Tuning. A rá jellemző igényességgel összeállított standon jelent meg ismét a KW hazai importőre, az O.CT Tuning, új kiállítóként pedig a vízbefecskendezésben, valamint teljes körű motortuningban utazó Snow Performance csapata mutatkozott be, tíz rendkívül impozáns vassal.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Felnik terén sem volt gyenge a kínálat: szintén újdonsült kiállítóként az olasz GMP Italy debütált a hazai közönségnek, mellettük nyereményjátékkal, valamint jókora standdal készült a show-ra a DOTZ felnik importőre, az Alcar Kft. Két átgyúrt Jaguar kíséretében mutatta be a Rondell és Team Dynamics palettáját a GB Wheels, valamint a már állandó kiállítóként szereplő Oxigin és Wolfrace Wheels sem maradhatott ki a sorból.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Klubok tekintetében idén több új formáció is bejelentkezett a kiállítók közé, valamint a már megszokott csapatok is nagyon szép felhozatallal érkeztek. Standok terén a legkomolyabb körítést vitathatatlanul az Opel Devils kis csapata szolgáltatta, akik nem kevesebb, mint hat tonna homok (!) felhasználásával építettek egy saját tengerpartot maguknak, motorcsónakkal, napernyőkkel, és minden létező kellékkel, ami egy jóízű strandoláshoz kellhet.

Igencsak divatos volt a saját Dj bevetése is a klub-szcénában: a limuzinokkal érkező East Block, a szépen összeválogatott autókat bemutató Cult Hungarian, valamint a Road Hogz is saját ceremóniamestert hozott, utóbbi csapat a szombati nap végére komplett house-party feelinget rögtönzött a standjára.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az egyik legkomolyabb gépparkot bemutató standot – tavalyhoz hasonlóan – a VW Club Sopron szolgáltatta a magánautós csapatok közül, az új kiállítók közül pedig kiemelten említhetjük a szintén rendkívül igényes vasakat bemutató Retro Auto Klubot, valamint egy itthon éppen hogy csak elindult kezdeményezést, a My Car Hungary-t.

A felsoroltak mellett természetesen még rengeteg kiállítónk vett részt az év eleji autómustrában: a rendezvény belső területét megtöltő csaknem 150 stand bármelyikét említhetnénk, annyi biztos, hogy szinte bármelyiken találhattunk valami csemegét.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Idén nem csak a kiállított autók mennyisége, hanem programok és technika terén is fejlődtünk. Először mutatkozott be rendezvényünkön saját, autós nagyszínpadunk, mely felszereltség, látvány, és hang tekintetében is sokszorosan tett túl az eddig használt Fuel-os darabon – aki követte a színpadi programokat, mindezt testközelből tapasztalhatta meg a három nap során. Állandó speakerünk, Dj Dry, alias Száraz Feri ismét remek hangulatot teremtett a programokhoz, egyúttal neki köszönhetjük az idei Tuning Show himnuszát is: kevesen lehetnek, akik anélkül mentek haza a rendezvényről, hogy ne csengjen a fülükben a Myon és Shane 54 által kreált sláger, az International Departures.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A színpad azonban nem volt minden: idén egy 100%-ig saját, hazai produkcióval készültünk az eddig megszokott angol bemutatók helyett. A Dollhouse csapatával összedolgozva, hosszú előzetes munka és gyakorlás eredményeképpen született meg a Carstyling Dolls, mely rendkívül látványos és szexi produkcióval, igen nagy sikerrel tüzelte fel a show férfiközönségét, napi három különböző előadással. A lányok először léptek fel színpadon a közös alkotással, mely során a már jól ismert show-elemeket rúdtánccal, valamint köteles és hálós bemutatókkal vegyítve igazán profi műsort prezentáltak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Továbbra is a csajos fronton maradva, szintén új programként debütált – hazánkban először – a seggrázásra épülő Shake The Ass verseny, továbbá idén is volt Miss Carstyling szépségkirálynő-választás, mely tíz gyönyörű magyar lánynak nyújtott bemutatkozási lehetőséget a Tuning Show színpadán. A versenyt, és egyúttal a CKM különdíjat az általunk is jól ismert Pintér Katalin – Black Cat – nyerte meg, a második helyezett Barna Szabina, a harmadik pedig Jánó Andrea lett. A közönségdíjat Budai Brigitta vihette haza.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

További újítás, és vitathatatlanul a rendezvény egyik legérdekesebb programja volt a kültéren megrendezésre került Gymkhana verseny, melyre hazánkban első ízben került sor nagy nyilvánosság előtt. A sportágalapító megmérettetésre igen nagyszámú, összesen 32 autós mezőny gyűlt össze, jórészt igencsak durva vasakkal, a hazai drift szcéna számos nagyágyújával, és több külföldi versenyzővel. A pénteki gyakorlást követően, a pilóták hétvégére már remekül abszolválták a három pályát, mely a sport leglátványosabb elemeit igyekezett bemutatni a nagyérdeműnek. Az érdeklődés a verseny iránt hatalmas volt: az egész nap folyamatosan zajló futamok alatt gyakorlatilag konstans teli voltak a lelátók, a hangulatból ítélve pedig nem kétséges, hogy a hazai közönség is nagyon hamar rájött, miért is szeretik ennyire ezt a sportágat annyira a tengerentúlon.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Annyi biztos, hogy mindez bonyolultabb, és ami a legfontosabb, szinkronpályán bemutatva eszméletlen nagyot fog majd ütni. Aki kijön május 15-én az első tököli Gymkhana Battle-re, velünk együtt keresgélheti majd az állát a nézőtéren! A Tuning Show-n megtartott legelső versenyt egyébként Tóth „Alapos” Géza nyerte BMW E36 4.0 V8-asával, a második Nagy Gergely „Indián” lett, a harmadik helyet pedig Mester János „Papi” tudhatta be, utóbbi kettő szintén felhúzott E36-osok volánja mögött.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A további kinti programokról idén is a Demény Team gondoskodott, a tőlük megszokott, jó hangulatú és színvonalas Streetfighter Show-val, valamint természetesen sor került drift bemutatókra, és volt lehetőség taxizásra is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvény tuning találkozójára, valamint az amatőr autó szépségversenyre a szombati napon, a külső területen került sor. A szezonnyitó találkozóra minden eddiginél nagyobb számú autó érkezett, a mennyiséget talán nem mutatja más jobban, mint hogy a több, mint 20.000 m2-es parkoló majdhogynem kicsinek bizonyult idén. Szintén a szombati napon került sor az év első Pioneer-Humma hangnyomás versenyére is, melynek az érdemi része – a tavalyi évhez hasonlatosan – ezúttal is a pavilonon belül került megrendezésre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A hagyományoknak megfelelően, a Show and Shine két kategóriában, összesen 64 díjjal jutalmazta hazánk, valamint a környező országok tunereit, a kupák mellett pedig több, mint 1.000.000 Ft értékben találtak gazdára ajándékok, különféle termékek, valamint értékes vásárlási utalványok formájában. Díjazásban a következő autók és tulajdonosaik részesültek 2011-ben:

Amatőr kategória

Best of Show: Oli Paly – Opel Corsa

Top Car of the Show
Keserű Róbert – Renault Clio
Balatoni Csaba – Mazda 323
Topi (SK) – Subaru Impreza
Licsák Gábor – Suzuki Swift
László Béla – Volkswagen Passat
Bermek Gábor – Audi TT
Spidi (SK) – Audi A3
Lukács Alexandra – VW Scirocco
??? – Peugeot 206
??? – Opel Astra

Lowering: ??? – BMW
Wheels: Molnár Erzsébet – BMW
Paint ’n Stripes: Nagy Gábor – Citroen C2
Chassis: Dallo (SK) – Volkswagen Golf
Spoilers: Molnár Gábor – Peugeot 206
I.C.E: Sládecsek Péter – Honda Civic
Interior: ??? – Opel Corsa
Engine-Exhaust: Szabó Gábor – Trabant 601
American: Maros László – Ford Mustang
Japanese: Cortez Péter – Honda CRX
European: Nagy Gergő – Audi TT Coupe
East: Fazekas Tibor – Skoda 120
Fast ’n Furious: Oszlai Mihály – Seat Altea
CULT: Pásti Zoltán – Audi A6
DUB: ??? – VW Passat
Rat: Faragó Péter – Trabant 601


Profi kategória

Best of Show: Pavel Kocenda – Honda Civic

Top Car of the Show
Oláh Dávid – Volkswagen GTI
Német Tibor – Volkswagen Corrado
Hudák Zsolt – Opel Calibra
Dolhai Krisztián – Opel Calibra
Török Szilvia – Opel Calibra
Boris Seme – Renault Megane
Gregorz Lisowski – Peugeot 206
Steve Schmidt – Volkswagen Passat
Zsadányi Gábor – Volkswagen Polo GTi
Vaszilkó Balázs – Skoda 100

Lowering: Kovács Péter – BMW M3
Wheels: Marko Hop – Dodge Viper
Paint ’n Stripes: Jancsó János – Opel Corsa
Chassis: Bohács Márió – Tatra
Spoilers: Nejc Fabijan – Nissan 350Z
I.C.E: Balogh Péter – Seat Leon
Interior: Simor Péter – Volkswagen Karmann Ghia
Engine-Exhaust: Nagy Gergely – Volkswagen Golf GTi
American: Csitár Sándor – Chevrolet Corvette Stingray
Japanese: Victor Michalik Okush – Honda S2000
European: Ágh Ferenc – Volkswagen Golf Pickup
East: Michal Florián – Polski Fiat 1500
Fast ’n Furious: Lovro Kral – Honda CRX
CULT: Mario Dumk – Volkswagen Jetta
DUB: Orbán Péter – Mercedes W124
Rat: Farkas Zsolt – Volkswagen T1

Best Stand

1. Opel Devils
2. BG Tuning CO.
3. Indian Design / East Block

Auto-Motor különdíj: Ágh Ferenc – Volkswagen Golf Pickup
Auto Bild különdíj: Bohács Márió – Tatra

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szépségversenyre felajánlott ajándékokért, valamint támogatásért és segítségért nagy köszönet illeti elsősorban az Indian Design csapatát, valamint támogatóit, köztük kiemelten a KENT autóápolási családot forgalmazó Servind Budapest Kft-t, továbbá többek közt a következő cégeket: BG Tuning, Supersport, Full Tuning, EZ Wash, Carsign, valamint a szegedi Motul képviselet, a Kalmár Motors Kft.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Idén sem maradt el az Európában egyedülállónak számító, három napos autóépítésünk, mely során ezúttal egy vadonatúj, háromajtós Volkswagen Golf VI került teljes átalakításra, a program szponzora, a Porsche Bank jóvoltából. A tavalyi visszajelzések alapján igyekeztünk egy kissé más, szolidabb irányvonalat megcélozni, a jelek szerint pedig nem is lőttünk mellé a 2011-es dizájnnal. Annyi viszont biztos, hogy bár ránézésre egyszerűbb alkotás született, a mögötte lévő munka messze túltett a tavalyi projekten – minderről hamarosan külön cikkben is megemlékezünk majd oldalunk, valamint számos magazin hasábjain.

A Golf a következő átalakításokat kapta:
  • Koni típushoz gyártott állítható szett, a jelenlegi top kategóriás modell a Kárászy felajánlásában
  • Oxigin 19” a legújabb modellek közül, 225/35/19 abroncsokkal az Oxigin Magyarország felajánlásában.
  • A Golf teljesítménynöveléséről a Snowperformance chiptuningja gondoskodik.
  • Az autó professzionális kipufogórendszerét a PROEX készítette.
  • A bodykitet Plasztik készítette
  • Komplett új színt a House of Kolor termékeiből választottuk, a CarColor csapatának felajánlásában. A fényezés Gengeliczky János és Serkedi Zsolt munkája.
  • A motorháztetőt díszítő airbrush képet a Zsukart csapata készítette (A Show-n ez az autóra nem került fel, mivel néhány alkatrésznek sajnos lába kelt, a következő heti TV2-es forgatáson azonban már teljes pompájában látható volt)
  • A komplett multimédiás installáció a hazánkban most debütált ESXtermékekből készült, a Gálffy Tuning felajánlásában. A termékek beépítését a Gulácsi Galery végezte.
  • A fejegység CMP Multimédia állomás a Szilasi Multimédia Kft felajánlásában.
  • Az autó üléseinek és kárpitjainak bőrözése a Király Bőr támogatásával valósult meg. Az anyagot a Dorax Kft szolgáltatta.
  • Az ablakok napvédő fóliázása a Rappart Kft., a Madico forgalmazója jóvoltából valósult meg, a lámpák fóliázását a Carcustoms csapata végzi.
  • A Golf hátsó JOM tuninglámpáit a BG Tuning Co. ajánlotta fel, debütálás áprilisban.
  • A frissen cserélt minőségi motorolajról a szegedi MOTUL képviselet, a Kalmár Motors Kft gondoskodott.
  • A Golf a Carsign prémium rendszámkereteit kapta.
  • Az autó építése a Jonnesway professzionális szerszámaival és felszerelésével történt.
Az autóval az idei szezon során még számos alkalommal találkozhattok majd, leginkább a Carstyling.hu által támogatott rendezvényeken. Addig is, több ízben alakulni fog még a Show-n látott állapotokhoz képest.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Végül, de nem utolsósorban, mint köztudott, a több kisebb ajándékunk mellett idén is volt egy fődíjunk, melyért bárki indulhatott, aki jegyével kiváltotta azt a kis szavazókupont, melyen egy egyszerű kérdésre kellett csupán válaszolnia a sorsoláson történő részvételhez. A nyeremény idén nem egy autó, hanem egy nem kevésbé értékes, 2.000.000 Forint értékű vásárlási utalvány volt, melyet a győztes a rendezvény kiállító partnereinél költhet el, autója szebbé-jobbá varázsolására, a mi költségünkön. A vasárnap délután megtartott sorsoláson, a szerencse végül egy ócsai fiatalembernek, Németh Lajosnak kedvezett, aki a helyszínen át is vette a jókora kupont.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Nem spóroltunk tehát idén ajándékokkal, ahogyan az újdonságokkal sem, és habár nem minden teljesen úgy jött össze, ahogy eredetileg elterveztük, de annyi biztos, hogy így is több ízben sikerült nem gyengén felülmúlni a tavalyi évet. Ez a tendencia pedig jövőre sem fog változni: az évről-évre nagyobb számban érkező kinti vendégek már most az év egyik kötelező rendezvényeként tartják számon a rendezvényünket, a tavaly óta megháromszorozódott lengyel társulat egyenesen, mint Európa legjobb showjáról beszél, a német csapat pedig szintén a lehető legpozitívabban nyilatkozott rólunk. Ahhoz képest, hogy a 2009-es kiállítás után a visszhang leginkább az volt a részükről, hogy ha ők nem jöttek volna, egy darab igényes autó nem lett volna a pavilonban, idén már egyöntetűen azon a véleményen voltak, hogy – elsősorban magyar autók terén – rendkívül sokat javult a felhozatal, és maga a kiállítás színvonala is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Sőt, a mostani felállás szerint 2012-ben még többen lesznek: az akadályt eddig is leginkább csak a dátum jelentette, mivel ezekre az autókra jórészt szezonális műszakit igényelnek, amit minden évben áprilistól váltanak ki. Az ígéretek szerint jövőre még több német tunert invitálnak majd hozzánk, és győzik meg őket arról, hogy kicsivel hamarabb kezdjék meg a szezont, mert ezért a rendezvényért érdemes.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mindez két meglátás csupán – nagyon sok gratuláció érkezett ezeken kívül is, szinte minden résztvevő klubtól – de ennél nagyobb elismerést azt hiszem nem is kaphattunk volna, ráadásul olyan tunerektől, akik színvonalas tuning rendezvények terén nem kicsit vannak elkényeztetve odahaza. Ezek a vélemények pedig nem csak számunkra óriási pozitívumok, hanem a hazai tunerek részére is hatalmas dicséretet jelentenek, akik évről évre teljes erőbedobással készülnek a szezonnyitó Show-ra. Szomorú tény egyúttal, hogy mindezt „kintről” gyakran sokkal jobban értékelik, mint itthonról...

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ismét rengeteg külföldi média fordult meg nálunk Belgiumtól egészen Romániáig, valamint több, a környező országokban esedékes tuning rendezvény szervezői leptek meg minket a három nap során. Mindennek pedig hamarosan a hazai tunerek számára is lesz foganatja (csak figyeljétek a híreket!). Ami talán a legnagyobb döbbenetet okozta számunkra, a portugálok éves vezető rendezvénysorozata, a Tuning Party szervezője volt, aki személyesen látogatott el hozzánk, hogy megnézze a rendezvényünket. Az itteni felhajtást látva hihetetlenül lelkes és elismerő volt: autókban gondolkozni ugyan kissé távol van a két ország egymástól, azonban kaptunk rögtön egy all-inclusive meghívást az ő találkozói egyikére. Így ha más nem is, egy képekben bővelkedő beszámoló mindenképp várható majd arról, hogy a délnyugati csücsökben mik is az autóépítési és találkozós trendek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Hogy mit is találunk ki jövőre: bár még kissé korai beszélni róla, de a tervek már megvannak, az év során pedig szép lassan csöpögtetjük majd az infókat Nektek. Annyi biztos, hogy továbbra is igyekszünk még többet és jobbat nyújtani az autókra és tuningra éhes közönség számára, ahogyan az eddigiekben, annak ellenére, hogy a jelenlegi válságos időkben kisebb fajta csoda már az is, ami eddig létrejött.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Végezetül szeretnénk ezúton is megköszönni minden támogatónknak, partnerünknek, kiállítónknak, résztvevőnknek, segítőnknek, valamint mindenkinek, aki akár egy hasznos meglátásával hozzátett ahhoz, hogy az idei Show így sikerüljön, vagy a jövő évi még jobb legyen. Az építő jellegű kritikákat szintén köszönjük, az általatok megemlített hiányosságok jó részét – nem vagyunk hülyék – mi is látjuk, viszont sajnos ezek legtöbbje nem, vagy nem teljesen rajtunk múlik. Külön, és legalább ilyen hosszú bejegyzést tudnánk prezentálni az okokról, az állandó harcunkról a Hungexpo szabályzatától kezdve az utolsó pillanatig változó időpontokig, standhelyekig, az egyes megbízhatatlan külföldi kiállítókig, az inkorrektségig és még lehetne sorolni, de értelme – azon kívül, hogy jó páran megsértődnének – nem hinnénk, hogy sok lenne. Aki szervezett már hasonló rendezvényt, bármekkora volumenben is, tisztában lehet vele, mi folyik, és mi folyhat a színfalak mögött, és hogy vannak dolgok, amikre egyszerűen nem lehet előre felkészülni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Akitől viszont még egyáltalán semmilyen rendezvényt nem láttunk (rosszat sem) azoktól a jórészt minősíthetetlen stílusú üres fikázások és okoskodások szimplán elfogadhatatlanok, függetlenül attól, hogy egyszerű rosszindulat, vagy esetleg némi igazság áll-e mögöttük: ezek, ebben a formában annyit nem érnek, hogy egyáltalán bármit reagáljunk rájuk. Valaki nagyon korrekten a fórumban is leírta: a vélemény szabad, a stílus nem. Talán adjuk meg egymásnak annyi tiszteletet, hogy úgy beszélünk egymás munkájáról, ahogy ez kultúremberek módján elvárható lenne, bármekkora „szar” is az.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Lehet, hogy valakinek a pavilonban 22ezer négyzetméternyi tuning között csak az az egy szerencsétlen bizsuárus, és pálinkás stand maradt meg, vagy 3 tavaly is nálunk járt német autó miatt már „minden külföldi autó ugyanaz volt”, vagy a szinte egytől egyig megújult programok helyett szívesebben nézett volna ValóVilágos sztárokat – aki így látta, szíve joga ezt is gondolni. Azonban ezek mellett az „óriási” hiányosságok mellett azt hiszem, méltán lehetünk büszkék rá, hogy a mai helyzetben egy nemzetközi szinten is elismert rendezvénysorozatot tudhatunk magunk mögött, aminek – bárhogy is fáj ez egyeseknek – mind több létjogosultsága van az európai tuning színterén.

Találkozunk 2012-ben – még a világvége előtt ;)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Hivatalos galériánk és videónk hamarosan, addig is fogadjátok szeretettel PiriRC, a Cars and Girls és a Fanat-X válogatott képeit!