Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az idei Geneva Motor Show - magyar nevén Genfi Autószalon - egy formabontóan új Ford koncepciót tartogat a kisautók szerelmeseinek: az új Fiesta ST a rendkívül szép optikai design és a gyengének semmiképp sem mondható teljesítmény ötvözeteként garantáltan sok rajongóra számíthat a közeljövőben.

ST – mint ’Sports Technologies’. Magára a rövidítésre már találhattunk példákat a Ford modellek történetében, viszont a Fiesta a gyártó első típusa, amelyik további számok használata nélkül kapta meg ezt a jelölést. Mindez általános érvényű lesz a későbbiekben kiadott Sport modelleken.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Fiesta ST lelkét a Mondeo dinamikus, 2 literes, 150 lovas motorja alkotja, míg a külső-belső kialakítás már gyárilag is tuning alapokon nyugszik. Maga a demoautó fényezése sem a megszokott: az új ’Ford ST piros’ színárnyalat már az első pillanatban a megfelelő helyre sorolja a gépet, minden szemlélődő fejében. A hatalmas beömlővel megvadított első, és a szépen megformált hátsó lökhárítók – egy fokkal szolidabban persze - a szintén újonnan bemutatott rally koncepciót, a Fiesta JWRC-t idézik. A lökősök mellett szintén nem elhanyagolható elemek a dekoratív küszöbök és az egyszerű, de mégis mutatós tetőszárny sem. Ezekkel azonban koránt sem ért véget a ’vadítások’ sorozata. A Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ford designerei mindenre gondoltak: a kilincseket, díszléceket és a tükröket színre fújva kapjuk, az oldalindexek pedig gyárilag átlátszó fehér, ST-feliratos búrával rendelkeznek. Mindezt még megfejelték négy 17 inches, 11 küllős alufelnivel, amelyeken alacsony profilú, minőségi Pirelli abroncsok feszülnek.

Az utastér legalább ennyi újítást rejt önmagában: az egyedülálló kialakítású első ülések fekete bőr és piros textil kombinációjában pompáznak, a fejtámlák alatt természetesen az elmaradhatatlan ST logóval, amelyet a nem túl sportos méretű kormánykeréken is megfigyelhetünk. Hogy a lábtérben se legyen okunk panaszra, egyedi fém pedálszett került az autóba, a sebességváltó és ajtónyitó gombok pedig szintén fémszínben ragyognak a ’racing-style’ jegyében.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Fiesta Rally Concept és az ST mellett bemutatásra került a velük párhuzamosan fejlesztett új Fiesta RS koncepció is, amely egy fokkal durvább 150 lovas testvérénél: motorterében ugyanaz a 2 literes Mondeo aggregát dübörög, viszont ebből 180 LE teljesítményt hoztak ki a Ford mérnökei. Az autó külsejében is sokkal inkább emlékeztet a Rally Concept-re, "kitisztított" utastere pedig szintén a versenyautók világát idézi.

A Fiesta trió megjelenése a Ford visszatérését jelöli a kisautók piacára, nem is akármilyen formában. Mi sem jellemzi ezt jobban mint Paul Thomas, a Ford of Britain vezérigazgatójának nyilatkozata az új generációról: „Kőkemény”.