Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ha a Club-Scene részleget csak megdicsértük, a Tuning World Bodensee 2011 hivatalos kiállítóit felsorakoztató „B” jelű csarnokok csillagos ötöst érdemelnek. Hasonlóan a tavalyi évhez, ismét gazdag felhozatallal, és rendkívül igényes standokkal mutatkoztak be az egyes tuningcégek, a legkisebb üzlettől a legnagyobb gyártókig.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A B1-B3 csarnokok teljesen hasonló koncepciót mutattak: minden ömlesztve, ami csak belefért a mindenfajta tuning, felnik, abroncsok, valamint egyéb kiegészítők világába, mindezt egyedül a B3 törte meg, ahol a felsoroltak mellett különböző lifestyle termékek, ruhák, divatcikkek, és más haszontalanságok, többek közt pár ezüst-bizsuárus vagy akár késes bódé (nicsak, itt is van ilyen...) töltötték meg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A felhozatal mondhatni mesés volt: a számos márkanév alatt felsorakozó rengeteg különféle terméket látva gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy valaki ne találta volna meg a keresett tuning, vagy hifi cuccot autójához, és azt a helyszínen ne tudta volna rögtön meg is vásárolni. Legnagyobb számban idén is a különféle felnik voltak, a másik szembetűnően népes tábort a tuninglámpák adták ki – úgy néz ki, ez utóbbi már egy soha véget nem érő divat lesz odakint is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A B1 csarnokra legjellemzőbb fogalom, az utóbbi évekhez hasonlatosan ezúttal is az elsősorban külső optikai szettekben utazó Rieger volt, aki tucatnyi, javarészt fehér-fekete kombóban pompázó koncepcióit felvonultató hatalmas standja mellett számos más kiállítónál is fellelhető volt. Vadi új designnal jelent meg a 2009-ben nálunk is kiállító Wheels Company, a gyönyörű installáció mellett egy nagyon meleg, matt-sárga Camaroval, Flat-Bee néven.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!De volt még csemege bőven: világszintű premierként mutatkozott be Fashion Paint standján a szinte teljes tükröződést biztosító Flash Chrome fényezés, amit egy SL Mercin prezentáltak. A rá jellemző hatalmas akciókkal érkezett a futóműben és kipufogóban utazó Supersport, igényes standjával pedig még a Dectane alkotott maradandót.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A B2 számomra legérdekesebb momentumát, a hazánkat idén teljesen hanyagolni látszó Alpine hatalmas standja jelentette. A cég két Subaru beépítéssel, egy általam még eddig nem látott Infiniti FX45-tel, valamint egy vadonat új építéssel, a GTi 6 alapokra épülő VW Brasiliával jelent meg a show-n.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Állandó csarnokbeli kiállítóként nem hiányozhatott a most kissé visszafogottabb Toyo Tires, valamint a FoliaTec és a CFC szokásos standja. Ami még tetszett, egy közép tájt elhelyezkedő felnis stand, a Keskin Tuning, melynek egyik hosszanti részét egy üres ponyva tette ki, melyre a négy nap folyamán élőben született meg a graffitis dekoráció.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A B3 hifis cége a Pioneer volt, kamionból nyíló igényes installációval, valamint számos új demóautóval képviseltették magukat a helyszínen. A standon folyamatos játékok folytak, ott jártamkor éppen tömeges – sajnos tesztoszteronszagú – félmeztelen jelenet zajlott az emelvényen, minden bizonnyal az ajándék pólókért. Igényes autókat állított ki a Mercedes optikában láthatóan otthonosan mozgó Piecha, az amcsi vasakban utazó GeigerCars.de, a Sonax pedig a tavalyról már ismert lowrider Impalát állította ki, ezúttal polírozós csajok nélkül.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A legkomolyabb standot vitathatatlanul a KW hozta ebbe a csarnokba. A komoly installáción túl, autók terén sem aprózták el a dolgot, a DTM és drift versenyautók mellett többek között Nissan GTR és Mercedes C63 RS hivatott bemutatni a prémium termékcsaládot. Itt is volt világpremier, méghozzá a KW HLS Drop Kit, ami nem más, mint az ültetett, vagy alacsony menetmagasságú autók orrát gombnyomásra megemelő szett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Tavalyhoz hasonlatosan a B4 volt a VIP autók lelőhelye, ahová Európa több országából válogatták össze a legszebb magánkézben lévő gyöngyszemeket, és az őket prezentáló klubokat. A számos makulátlan építés közt örömmel fedeztünk fel már nálunk is járt belga, valamint szlovén ismerősöket is, és minden bizonnyal valamilyen programra is sor került a helyszínen, ítélve a csarnok végében található, a tavalyi MY CAR rendezvényen látott bemutatóplacchoz.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az egyik legérdekesebb látnivalót az olasz Carozzeria Menegazzo koncepciója szolgáltatta: a lila szörny teljesen átépített üvegszálas kasznival, összevissza nyíló ajtókkal és botrányos designban kialakított utastérrel borzolta a kedélyeket. Hogy mindez durván jó, vagy inkább csak meghökkentő, döntse el mindenki maga, de mindenesetre, aki hivatkozással alátámasztva először megírja a kommentek közé az autó pontos típusát, egy idei Carstyling.hu pólót kap ajándékba ;) (további képek a galériában is találhatók az autóról)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A B5 az eddigiekhez hasonlatosan a legnagyobb nevek, valamint több autómárka széria egyediből mutatott be egyveleget. Hogy csak néhányat említsünk: Brabus, Lumma, inden Design, Cargraphic, Irmscher, Hamann, és még számos kisebb-nagyobb német cég a szénából. A felhozatal maga valóban egyveleg volt, a gyártók inkább csak elszórva 1-1 autóval jelentek meg kint, alig akadt olyan kiállító, aki határozottan egy saját brandnek épített egy komolyabb standot.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ezen a téren sajnos nem javult a helyzet 2008 óta, amikor utoljára telt meg a legnagyobb, A1-es csarnok az elit tunerek lenyűgöző felhozatalával – úgy látszik, e téren a cégek inkább Genfre és Essenre koncentrálnak. A legigényesebb standja egyébként ismét a Skodának volt, a – sajnos – majdhogynem széria felhozatalt hófehér, fényes padlólapokkal, rendkívül dizájnos elemekkel, pihenőrésszel és progresszív zenéket játszó afro-amerikai dj-vel tették emészthetővé, az egész placcot pedig minimum félszáz lámpa világította olyan szinten, hogy talán még a falon keresztül is látszódott a szomszéd csarnokból.
Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!
Mindenesetre volt azért itt is Welt Premier dögivel. Hogy csak egy – exkluzív – céget említsek, a svájci Anliker Design több koncepcióját mutatta be először a kiállítás alkalmával, köztük a motort mintázó Davidson V-Rodot-t, valamint a gyerekkori játékra emlékeztető Piccolo Red Gold Dream Retro Concept Car-t.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az idei Tuning World Bodensee egy bónusz kiállítási zónát is rejtegetett, mégpedig az „A” és „B” jelű csarnokok közt elhelyezkedő déli hallban. Ide a MY CAR versenyében szereplő 10 legszebb autót állították ki, köztük a még mindig lélegzetelállítóan igényes, győztes Hattenhauer Rekordot is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A külső területeken szinte minden ugyanaz volt mint tavaly: a csarnokok közt offroad terep, valamint a Skoda vezetéstechnikai pályája, kint pedig a szokásos drift pálya szokásos Falken drift show-val. Ez utóbbira talán ráférne már némi vérfrissítés, bár a közönséget látva, itt még mindig bőven eladható a régi lemez is.

Mindenesetre, 2011-ben sem kellett csalódjunk a Tuning World Bodensee forgatagában, a páratlan szervezés ismét megmutatta, hogy a show jogosan viseli magán Európa legnagyobb tuning kiállításának címét. Ha mindenképpen bele kéne kötni valamibe, az talán egyedül a hostess-felhozatal lenne: idén is messze helytálló a mondás, hogy Bodensee-t nem a csajok miatt szeretjük. Egy-két kivétellel tényleg, mintha egyenesen válogatnák a csúnya lányokat a hostessek közé. Nos, ha másban nem is, legalább ebben az egy dologban biztosan jobbak tudunk lenni a német kollegáknál :)

2012-ben ugyanitt!