Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!


Az idei év egyik, minden bizonnyal legjobban várt eseménye az itthon még csak szárnyait bontogató, de számos országban már igen népszerű GYMKHANA első hivatalos magyarországi versenye volt. Az elsőre talán igen nyelvtörő név ellenére, a tavaszi Carstyling .hu Tuning Show-n tartott bemutatók benyomásai alapján nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy egy igen kellemes színfolttal bővült a haza autós programok felhozatala.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szezonnyitó rendezvényen, valamint az előtte - országosan elsőként - nálunk megjelentetett leírásoknak köszönhetően már már bizonyára nem létezik olyan autórajongó itthon, aki ne tudná mi is ez az új őrület. Aki mégis megúszta volna valahogy eddig, annak íme egy kis emlékeztető:

A GYM*KHA*NA (dzsim-ká-na) egy hindi szóból származó indiai kifejezés, ami olyan sportot ír le, melyben a résztvevők képességei, ügyessége számít, ha akadályokat, kihívásokat kell legyőzni! Egyszerűsített jelentése sportünnepély! A Gymkhana a világ legkoncentráltabb motorsportja. A gyorsulás, a drift, és a szlalom akrobatikai látványosságainak legjava egy szinkronpályára sűrítve, melyben a hátramenet is követelmény.

Mindennek korrekt iskolapéldáját láthattuk az első tököli versenyen, ahol az országban eddig soha nem látott, a show kategóriás bemutatóknál ezerszer érdekesebb, bonyolult szinkronpályán mérhették össze tudásukat a versenyzők. Hazánk frissen avanzsált Gymkhanautái amatőr és pro kategóriában küzdhettek a csekélynek nem mondható, 1.000 Eurós fődíjért.

Az igazi csemegét természetesen a vasárnapi történések jelentették, hiszen a szombati nap - a drifthez hasonlóan - a gyakorlásnak van szentelve, másnap pedig már csak a legkomolyabb páros futamok zajlanak, összesen négy sportág látványosságait egy szinkronpályára sűrítve. A versenyzők két futamot mehettek egymással egy etap során, ezek közül mindenkinél a jobb idő számított a továbbjutáshoz.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Látványos fordulások, csikorgó, füstölő gumik jellemezték a futamokat, annyi biztos, hogy mindenki alaposan kitett magáért a győzelem érdekében. Ahogyan az driften is megszokhattuk, elsősorban BMW-ket vonultatott fel a mezőny, de volt persze kivétel, említhetjük akár a Ford Focus RS-t, vagy egy e-osztályos V12-es bálna Mercit, 6.000 ccm-es motorral.

A sportágalapító fordulót amatőrben egyébként pont az imént emlegetett Mercis versenyző, Ámor Olivér nyerte (második: Jász Attila - Ford Escort, harmadik: Turcsik Péter - Lada), a profi ligában pedig BMW-k taroltak (első: Mester János, második: Zahulczki Zsolt, harmadik: Tóth Géza). A verseny, és a hangulat igen példásra sikeredett, ezért mindenképpen jár piros pont a szervezőknek. A vérre menő futamok mellett, a bátrabbakat Gymkhana taxi, a többieket a tököli versenyekről érthetetlen okokból már régóta hiányzó gumifüstölő aréna szórakoztatta, de volt külön RC-Drift area is.

Ami nem stimmelt, az egyedül az időjárás volt, ami vasárnapra sajnos leginkább katasztrofális volt. Az anyatermészet nem kegyelmezett senkinek: az orkán erejű szél, valamint a lábát lógató eső kombinációja sajnos nem éppen egy reptéri bulihoz való, hacsak nem extrém kite-hétvégéről van szó. TV-s hasonlattal élve az élő műsornak varázsa van, de kockázata is. Körülbelül ilyen egy szabadtéri autós verseny rizikója is a fedett autókiállításhoz mérve, ami sajnos ez esetben nem kicsit jött be.


Kár érte, mert szinte minden adott volt egy jó kis hétvégi autós rendezvényhez: megfelelő promóció, remek verseny, sok betétprogram és látnivaló - a körülményekhez képest egyébként még így is viszonylag sokan voltak.

A rendezvény műsorszámai egyébként zavartalanul lezajlottak, így a már szokásosnak mondható Kicker dB CUP, és a Carstyling.hu Shown’n Shine szépségverseny is. Ennek folyományaként számunkra is akadt bőven feladat, hiszen Tököl-ön újabb állomásához érkezett az autós szépségverseny sorozatunk. Történetesen az interior kategória keretében indulhatott újra a baráti hangulatú versengés, a végeredmény pedig a következő képpen alakult:

Név

Autó márka/típus

Pontszám

Hudák Zsolt

Opel Calibra

4 pont

Balogh Péter

Seat Leon

2 pont

Botos Barbara

Opel Corsa C

2 pont

Molnár József

Hyundai H200

2 pont

Baky Péter

Audi A4

2 pont

Buday Norbert

Ford Focus

2 pont

Földesi István

BMW E36

1 pont

Adamek Gábor

Fiat Bravo

1 pont

Gavaldik Krisztián

Opel Corsa B

1 pont

Halki Norbert

Opel Corsa B

1 pont

Gesztesi Gábor

Opel Corsa

1 pont

Deák Tamás

Fiat Marea

1 pont

Bőti István

Mazda 6 GT

1 pont

Kelemen zsolt

Suzuki Swift

1 pont

Farkas István

Peugeot 206 GTI

1 pont

Furák Krisztián

Peugeot 206

1 pont


Ne feledjétek: éves pontversenyünkbe még most sem késő benevezni! A részletes szabályzatot, a fordulókat és a jelenlegi állást ezen az oldalon tekinthetitek meg.

Reméljük legközelebb kicsit nyáriasabb időjárás kiséretében élvezhetjük a GYMKHANA látványos futamait. A sportág versenyével legközelebb szeptember 11-én, Tökölön találkozhattok, a Show and Shine következő fordulójával pedig június 5-én, a Devil 9-en.

A többi csemegéznivalót megtaláljátok galériánkban, a képekért pedig nagy köszönet a MYCar fotósának, Gesztesi Gábor Úrnak ;)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!