Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Korábbi két lengyel tuning kiállításunk alatt is láttunk egy-két cifra dolgot, az igazi csemegéket azonban északi rokonainknál is a használtautó-hirdetések közt kell keresni. Mai versenyzőnk egy 1986-os Fiat Uno, melynek gazdája láthatóan inkább Audit szeretett volna.

Vélhetően anyagi okok – vagy egy-két bontott Audi – állhattak az ügy hátterében, egyébként elképzelni sem tudjuk, mi más venne rá valakit, hogy egy 25 éves szuperminiből A3-ast építsen… a komplett front – lámpástól, hűtőrácsostól – ugyanis erről a típusról származik, mindezt egy ismeretlen eredetű, lemezből hajtogatott szélesítő szett követi, ami alá 17-es MOMO kerekeket préselt a tulajdonos.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A – szigorúan kilincsmentes – ajtók már a jó ég sem tudja, miről származhatnak, de a beépítésükre alkalmazott, kissé öncélú megoldásokat látva azonban itt már elfogyhatott a lendület. Hátul aztán a teljesség kedvéért egy Fiat Coupe lámpáit találjuk egymás mellé szedve, a hátsó lökhárító pedig igen, ez egy első generációs Audi TT-ről jött.

Az egyetlen, valamennyire értékelhető dolog a valaha szebb napokat látott autón a 12 cm-es topchop, ami a gyári kasznival is az autó javára válhatott volna. Légellenállás szempontjából talán még egy gyorsulási gép esetén is, amiből itthon is láthattunk már pár durva darabot, erre a típusra építve.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!