Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az MG Sport & Racing gondozásában idén mutatkozott be a 320 lóerős, 410Nm-es MG XPOWER SV tuningolt változata az XPOWER R. A tuning-kúrának hála +80 lóerő és 110 Nm plusz nyomaték költözött ebbe az alaphelyzetben is bivalyerős sportautóba, mindemellett optikailag is durvább lett egy fokkal.

Akinek nem volt elég az alap MG XPOWER SV 4,6 literes 320 lóerős 410Nm-es alapváltozata annak itt a lehetőség, hiszen a neves V8-as specialista, Sean Hyland közreműködésével megalkották az XPOWER SV R-es változatát.

Az autót mind optikailag mind motorilag elég rendesen helyrerakták. A feladat optikai szempontból igencsak nagy kihívás volt, hiszen a karosszériát Peter Stevens tervezte, akinek nevéhez számos sportautó designja fűződik - gondoljunk csak a McLaren F1-re vagy a jópár nem elhanyagolható Lotus és Lamborghini modellre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az XPOWER SV R erőforrásként egy 5.0 literes, V8-as, 32 szelepes tiszta aluminium mocit kapott, ami 4,9 másodperc alatti 100km/h-ás sprintet és 282km/h-ás végsebességet tesz lehetővé ennek a 1450 kg-os hátsó kerekes fenevadnak. Az izmosító kúrának köszönhetően az R-es változat teljesítménye 400 lóerőre, nyomatéka pedig 510Nm-re növekedett. A maximális nyomatékot már 4750-es, míg a 400 lóerőt egészen pontosan 6000-es fordulatnál adja le ez a V8-as erőmű, mindezt egy 5 sebességes manuális váltó segítségével.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Extraként természetesen automata váltóval is kérhetjük a gépet, kényelmesebb városi autókázáshoz. A megnövekedett teljesítmény kordában tartásához az R-es változatot nagyobb átmérőjű Brembo féktárcsákkal és egy méretesebb hátsó szárnnyal is felszerelték. Új, brutál 18”-os felnik is kerültek az autóra elől 225/40-es hátul 265/40-es Michelin Pilot Sport abroncsokkal. Mindezen kívül is számos apróbb átalakítással találkozhatunk az autón, mely az R-es változatot sportosság és luxus szempontjából is minden elvárásnak megfelelő választássá teszi.

Számos alkatrészt a versenysportban szerzett tapasztalatok alapján készítettek, így a teljes karbon karosszériát, a dupla lengőkaros versenyfelfüggesztést, a teljes telemetrikus rendszert és természetesen az impresszív Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!ötpontos biztonsági öveket is.

Mindezt, mint gondolom mindenki sejti igencsak borsos áron kaphatjuk meg. Egészen pontosan 82950 font-tól szabadítanak meg minket, ha vásárolni szeretnénk egy ilyen sportautót. Ezt forintra átszámítva egy még nagyobb számot kapunk..