Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A tegnapi Lóerők Éjszakája után, egy kis dragracing levezetésként, a vasárnapi ebéd mellé: a skandináv félszigeten honos svéd Eklund Racing egy igen kellemes Audi A5-ös építéssel villant az idei szezonban, az erődemonstrációról pedig egy kis videót is készítettek.

A teljesen gyári kinézetű szedánt - álló helyzetben - csak a méretes drag gumik buktatják le, melyekkel igen szépen összerajzolja a betont, na és persze a fékezőernyő sem mondható éppen szokványos extrának. Mindez persze csak a látszat, hiszen a kaszni teljes egészében üvegszálas műanyagból készült, ami egy kompletten becsövezett vázat takar.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A biztonság indokolt, hiszen van miből gazdálkodni: az Audi erősen módosított öthengeres, 2.5 literes erőforrása nem kevesebb, mint 1.000 lóerőt juttat a hátsó kerekekre, mellyel a negyed mérföldes távot akár 8 másodperc alatt teljesíti. Más beállításokkal a célvonali sebesség a 268 km/órát is elérheti, a 60 láb pedig 1.2 másodperc alatt aktuális.

A tisztán E85 üzemű blokkba a JE dugattyúit, valamint az Eagle hajtókarjait szerelték, hogy elbírja a 2.0 baron töltő jókora turbó, na és persze a nitrószett kellemes hatásait.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Néhány további adat: Portolt hengerfej, fokolt vezérműtengelyek (289/279), egyedi gyártású, rozsdamentes acél szelepek, 5x1600 cc injektorok, Autronic SM4 vezérlés, Bosch üzemanyag-szivattyúk.

A végeredmény pedig itt látható:


Eklund Racing Audi A5