Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ausztrália baromi messze van, de ahhoz nem eléggé, hogy éves nemzetközi autómustrájuk, az AIMS (Australian International Motor Show) néhány komolyabb alkotása ne járja be a világsajtót. Ezek egyike a Ford kinti leányvállalatának első koncepcióautója, az FPV Concept.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az FPV a gyár házon belüli tuningrészlege, a Ford Performance Vehicle rövidítéséből adódik, az alapot pedig egy Európában gyakorlatilag ismeretlen típus, a Ford Falcon GT szolgáltatja. Az alaphelyzetben sokkal szolidabb összképet mutató szedán agresszív aerodinamikai csomagot kapott, melyet aztán fényes és matt fekete fényezés kombinációjával dobtak fel. A sárvédők alá szintén fekete, elől 8.0 x 19, hátul 9.5 x 19 hüvelykes könnyűfém garnitúrát passzintottak, a Dunlop speciális, SP Sportmaxx GT abroncsaival szerelve.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A sötét téma az utastérben is folytatódik, komplett bőrbelsővel, valamint műszerfallal. Hogy a fekete sas teljesítmény terén se maradjon szégyenben, a Ford boss 5.0 literes V8-as, kompresszoros blokkjával vértezték fel, ami 450 lóerőt és 570 Nm nyomatékot továbbít a hátsó kerekekre. További technikai módosításként a Falcon komplett rozsdamentes kipufogórendszert, valamint elől hat-, hátul négydugattyús nagyteljesítményű fékeket kapott.