A nemrégiben lezárult Genfi Autoszalon alkalmával mutatták be a Smart-roadster és a Smart-roadster-coupe Brabus által felhergelt verzióit. Tulajdonképpen a két autó között a kinézeten kívül 20 kiló és 5 km/h végsebességbeli különbség van az utóbbi javára.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Körülbelül 1 éve jelent meg az alap-roadster és mivel valamilyen hihetetlen oknál fogva nem is volt túl sikertelen a próbálkozás, a Brabus mérnökei úgy döntöttek itt az ideje, hogy megmutassák: az ésszerűség sem szabhat határt a tuningnak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az eredeti roadster (bár nem szívesen használom ezt a kifejezést rá) mint ahogy biztosan mindenki kívülről fújja 698 köbcentis, turbóval ellátott 3 hengeres és 6 szelepes motort kapott, amiben 82 ló hivatott széttépni az aszfaltot. Na ehhez képest a berhelt verzió 99.2 lovat tud, emellett mondjuk a 130 Nm-es nyomaték azért talán nem is olyan kevés, súlya pedig 900 kg körül mozog. Ezzel a teljesítménnyel mosolyfakasztó 9.8 mp alatt éri el a mutató a 100-at. Egy vérbeli sportautóhoz híven 17 colos felniket erőltettek a kerékívbe, rajtuk elöl 205/40, hátul 225/35-ös gumikkal. Az 1190mm-es magasságból ítélve mindez olyan érzés lehet, mintha a kerekeken ülnénk. 6 sebességes, kézzel is kapcsolható automata váltó, fűthető bőrülés és alumínium-bőr kombinációjából felépült belső tér kényezteti azokat, akik rászánták magukat a borsos ár kifizetésére.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Tulajdonképpen a cabrio-kialakításnak előnye is van: nyáron sem izzad össze az utastársunkkal a vállunk (aki ült már Smartban tudja miről van szó), mindenki alaposan megnézheti magának ki az a szánalomharcos aki autó helyett Smartot tuningol és ha a járdáról senki nem lép figyelmetlenségből az arcunkba a zebra helyett, akkor az is lehet, hogy széles mosollyal szállunk ki belőle.

Összességében azt tudom mondani, hogy akinek ez tetszik, hát lelke rajta, végül is parkolni ideális és ha törött lábbal megyünk a szomszéd sarokra teniszezni legalább nem kell sétálnunk, de 6.5 millió forintért azért nagyon pofás, remekül tuningolható gépeket lehet kapni, akár újonnan is.