Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Alig adtunk hírt a Hennessey felmérgesített Cadillac sportkombijáról, máris itt a csomag a kupé verzióhoz is. A V1000 CTS-V Coupe 300 pacival teljesít többet bevásárlásra alkalmas társánál, így könnyedén túllépi az 1,000 lóerőt is!

Igaz, itt az alap is jóval komolyabb volt: a gyári 6.2 literes, kompresszoros aggregát helyére a GM hétliteres, LS7 V8 erőforrása került, melyet a teljesség kedvéért egy ikerturbó rendszerrel is elláttak. Mindehhez továbbá komolyabb intercooler, polírozott hengerfej, új vezérműtengely, injektorok kerültek, továbbá a dugattyúkat és a hajtókarokat is kovácsolt darabokra cserélték. Szívó oldalon K&N légszűrő, kipufogó oldalon pedig sport rendszer zárja a módosítások sorát, melyek már elegendő támogatást adnak a motornak, egy komoly motorvezérlő program elviselésére.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Gyorsulási adatokban a végeredmény 3.5 másodperces 100 km/órás sprintben, 370 km/órás végsebességben, és 10.9 másodperces negyedmérföldes időben nyilvánul meg, a kereken ezer lóerős teljesítmény mellé pedig 1,286 Nm-es maximális nyomaték párosul. A V1000-es csomag egyébként a típushoz jelenleg elérhető legkomolyabb motorikus átalakítás a texasi cégnél, egyébként a gyári blokkot is, akár egészen 800 lóerőig felhúzzák.

A V1000-es csomaghoz új optika is készült, mely jelenleg még láthatóan csak photoshop formájában létezik. A Coupe karbon motorháztetőt, valamint komplett légterelő szettet kap, mely a széles sárvédő-elemeknek és küszöböknek köszönhetően még laposabb karaktert is ad az autónak. Felnik terén a Hennessey Monoblock garnitúrájára esett a választás, elől 20x10, hátul 20x13 hüvelykes méreben, 275/30 és 345/20-as abroncsokkal szerelve. A futóművet cirka 3 cm-el ültették meg, a fékezésről pedig a Brembo 15.1 colos, karbon-kerámia tárcsás rendszere gondoskodik, elől nyolc-, hátul hatdugattyús nyergekkel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Hennessey a komfortra is gondolt: az utasteret alcantara és bőr bevonatokkal, valamint karbon betétekkel dobták fel, a gázpedál pedig prémium szőnyegezésre támaszkodva taposható. Hogy mindez mibe került, egyelőre nincs infó, mivel azonban mindössze 12 darab készül belőle, igen keveseknek adatik majd meg az 1,000 lóerős Coupe.


Videó a 700 lóerős változatról