Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az új MINI megjelenése már a maga idejében hatalmas port kavart. Köszönhető volt ez egyrészt a cég profi reklámkampányának, de leginkább annak, hogy akkor 2002-ben valami igazán egyedi dolog született, vagy inkább mondhatjuk így: feltámadt. Azóta is csak csodálkozunk, mennyi szuggesszív erő van ebben a kis háromajtós jószágban: az eredeti MINI sokkal idősebb, mint legtöbbünk, aki ezeket a sorokat olvassa – mégis biztosra veszem, hogy senki nem most hall először erről az autóról. A 2002-es MINI eközben pedig már az amerikai partokat ostromolja, és minden bizonnyal ott is olyan rajongótáborra akadhat, akik tovább vihetik majd e két modellből álló széria legendáját.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Egy típus népszerűsítését a tengerentúlon leginkább a tuningcégeken keresztül lehet elérni, és a MINI jól tudja ezt: nem véletlen, hogy az elmúlt évek autó kiállításainak és tuning show-inak egyik főszereplője ez a kis háromajtós volt. A MINI nem kevés energiát fektetett abba, hogy autóit eljuttassa a legismertebb cégekhez, hogy minél több koncepció és utólag gyártott alkatrész szülessen hozzájuk. Nos, a stratégia sikeresnek is bizonyult. A MINI nemcsak jó tuning alap, de különleges formája miatt a designerek kedvence is lett egyben, és mára a piacot teljesen elárasztották a különböző tuning alkatrészek és kiegészítők, mind a Cooper-re, mind a Cooper S-re. Új cégek és vállalkozások születtek, amelyek kizárólag a két típus alkatrészeinek és kiegészítőinek gyártására szakosodtak.

Az egyik legütősebb koncepció, ami az elmúlt évek alatt született, a Zeemax tuning cég nemrégiben megjelent „widebody” kitjében realizálódik, amely alapra építve a Kaliforniai D.A.I. Motorsport egy minden tekintetben tiszteletet parancsoló Cooper S-t hozott létre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Egy durva szélesítést megvalósító szettnek sok szempontnak kell megfelelnie, hogy valóban használható – és ezáltal eladható – legyen. A legfontosabb, hogy kövesse az autó eredeti vonalait, mindemellett megtartsa annak stílusát is: mintha a maga a gyártó tervezte volna rá ezt a kiegészítést. A szokásos esztétikai szempontok mellett viszont a legfontosabb tényező, hogy az autó kerekei gond nélkül beférjenek a kiszélesített sárvédő ívek alá. A Zeemax kit esetében mindezzel nem is volt gond. Igaz a D.A.I. koncepció autója alá passzolt Moven felnik az optimális úttartás és teljesítmény végett csupán 18x8,5 inchesek és mindehhez 225mm szélesek, optikai szempontokból kicsit furcsán mutattak volna mélyen a sárvédő íve alatt – ezt kiküszöbölendő a cég nyomtávszélesítőkkel hozta vonalba a kerekeket a spoilerekkel. A hátsó lökhárító kialakítása lehetővé tett azt is, hogy a cég saját fejlesztésű kipufogórendszerét és dupla krómvégeivel szerelje fel az autót.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az agresszív megjelenés alátámasztására a motortér tartalmát is kezelésbe vették a D.A.I. mérnökei, és némi erőtöbbletet csikartak ki az apró 1,6 literes, feltöltött aggregátból. A tuning a légbevitelt, a vezérlést és leginkább a kompresszort érintette, a megnövekedett teljesítmény mellé pedig egy elég komoly (StopTech) fékrendszert is az autó alá erőltettek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó belseje sem maradt érintetlenül: a gyári ülések helyére a Sparco „Milano 2” fedőnevű sportülései kerültek, ezen kívül számos apró Mini Mania és Moss MINI (kizárólag Mini Cooperek tuningjára és felszereléseire szakosodott cégek) kiegészítővel dobták fel az utasteret. Ezután következhetett a belső elektronikai tuning: a gyári fejegység egy Alpine CDA-7802-esre cserélődött, és hogy az anyósülésen se legyen unalmas ücsörögni, egy Sony Playstation 2 is helyet kapott a kesztyűtartó alatt. A képi megjelenítésről 10.4 colos Exxcel lehajtható monitor gondoskodik, a megfelelő hangzást pedig – a Hifiét is – West Coast erősítő és mélyláda támasztja alá. A Mini lehajtható üléseinek helytakarékos megoldása szinte az installációknak van kitalálva: az erősítő a hátsó ülés alatt, a hangfal pedig a támlába integrálva kapott helyet, így még akár hátra is beférnek rövidlábú barátaink egy-egy közös lógás alkalmával.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Mini Cooper és a Mini Cooper S tuning szempontjából kitűnő tulajdonságai mellett jó súlyeloszlásukkal és jelentős erejükkel rendkívüli vezetési élményt is nyújtanak gazdájuknak, így semmi sem akadályozhatja meg őket, hogy a jövőben is a tunerek kedvencei közé tartozzanak. A kérdés már csak annyi, hogy meddig tarthat ez a Mini-őrület – vajon a tuning kultúra terén akár a Golf sorozat nyomdokaiba léphet-e ez a jópofa kis autó... nos, a jelenlegi tendenciát nézve még ez is könnyen előfordulhat – de idővel úgyis minden kiderül.