Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Régen hallottunk már az élvonalbeli BMW guru G-Powerről. A német cég most a legfrissebb kiadású X5-öst vette kezelésbe, teljes körű tuning csomag keretei között, a már eddig is jól bevált módosításokkal.

Hogy kezdjük is rögtön a motorháztető alatt, a számos témabeli rekordot magáénak tudó cég természetesen nem elégedett meg a gyári teljesítménnyel. A 4.8 literes, nyolchengeres xDrive48i aggregátot a korábbról már ismert SK III „Sporty Drive” kompresszor rendszerrel, rozsdamentes kipufogórendszerrel és leömlőkkel, valamint erősebb kuplunggal egészítették ki.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A 0.5 báron töltő ASA T1-522-es kompresszornak köszönhetően, a gyárilag 355 lóerős blokkból további 170 pacit sajtoltak ki, a nyomaték pedig 475-ről 600 Nm-re nőtt. Mindez 4.7 másodperces állórajtos 100 km/órás sprintet, valamint 275 km/órás végsebességet garantál.

Optikailag, egészen apró változtatásoktól eltekintve, minden maradt a régről már ismert TYPHOON-szett formájában: az extravagáns megjelenésről átszabott első és hátsó lökhárítók, küszöbök, sárvédő-szélesítések, beömlőkkel tagolt motorháztető, valamint egy tetőszárny gondoskodik. Felnik terén elől 11x23, hátul 12x23 colos garnitúra teszi fel a pontot az i-re, 315/25ZR23-as Michelin abroncsokkal szerelve.

Odabent ergonómikusan kialakított sportkormány, TYPHOON-os sebességmérő óra, valamint alumínium betétek jelentik az extrát, további opcióként egyedi kárpitozás, valamint bőrözés is választható.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!