Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Augusztus 20-ának hétvégéjén, Debrecenben nem csak az ilyenkor szokásos virágkarneválra, utcabálra, és tűzijátékra került sor, hanem egyúttal egy nagyobb szabású autó kiállítást is választhatott opcióként mindenki, aki a városban tartózkodott.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Főnix csarnokban megrendezésre került, kissé szokatlan névválasztás mellett megrendezett Autó-, Motorshow ötlete nem új keletű: 2009-ben már láttunk hasonlót, ekkor a Devil Tuning Fesztivál és az akkoriban reneszánszát élő debreceni Autó-Motor Show egyesült itt, egy közös, nagy rendezvényben. Az idei buli egyik szervezőgárdához sem tartozott, habár tematikájában teljesen hasonlóan indult, mint az előd.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A csarnok belsejében egyaránt megtalálhatók voltak a szalon autók, motorok, valamint a látogatókat leginkább csalogató érdekességek. A legérdekesebb darabokat hazánk ismert gyűjtője, Bader Al Roudhan hozta a helyszínre (vele egyébként anno 2003-ban mi készítettünk az országban először riportot, érdemes elolvasni érdekességként), egy Rolls Royce Phantom Drophead Coupe, egy Ferrari 599 GTB és egy igazi ritkaság, a Spyker C8 személyében. Mellettük egy Königsegg CCX-S, valamint egy Forma 1-es autó is kiállításra került, de volt Forma 1-es autó, Nissan GT-R és néhány Maserati is.
Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!
A tuning vonalat a MY Car és több hazai magánautó mellett a Tuning Show-ról is emlékezetes Nerpel Individual Performance & Design képviselte, továbbá volt néhány épített autó és motor, valamint veterán is, összességében egy fokkal ritkásabb elrendezésben, mint két évvel ezelőtt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Programok terén, a megszokott színpadi táncos-bemutatós műsorok sorába a Wild Magazin címlapfotózása hozott exkluzivitást a fedett részen, míg a kültéri autós színpad mi szolgáltattuk. Itt szombaton Danó angyalainak köszönhetően szexi autómosásra került sor, egyébként pedig napközben bárki megmutathatta a vasát odafent.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Minderre azonban nem volt túl nagy tülekedés. Sajnos a tuning találkozó, a szépségverseny, vagy a Mastercar által lebonyolított hangnyomás verseny sem igazán mozgatott meg sok autóst a hétvége során, így a kültér e téren nem volt túl izgalmas. Lehetett ok az ünnepi időpont, vagy a hosszú idő után végre először jó időt hozó hétvége, de sajnos a mezőny messze elmaradt a várttól.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Szépségverseny sorozatunk I.C.E fordulóján az összes kupát sem sikerült kiosztani (nem volt annyi versenyző), az eredmények végül a következőképp alakultak:

Név

Autó márka/típus

Pontszám

Farkas István

Peugeot 206

2 pont

Baky Péter

Audi A4

2 pont

Mike Tamás

Suzuki Ignis

2 pont

Haraszy Krisztián

Scion xB

1 pont

Gavaldik Krisztián

Opel Corsa

1 pont

Albrecht Dániel

BMW E90

1 pont

Haraszyné Hajdú Veronika

Smart ForTwo

1 pont

Jancsó János

Opel Corsa B

1 pont

Szűcs Ian

Mitsubishi Sapparo

1 pont

Hajdú Róbert

Opel Manta

1 pont

Gáll Árpád

Ford Taunus

1 pont


Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Show and Shine versenysorozat következő állomásával szeptember 11-én, hazánk történetének második Gymkhana csatájának alkalmával találkozhattok, itt pedig az igencsak fontos szempontokat magába foglaló EXTERIOR kategóriával jelentkezünk.

A többiről pedig beszéljenek a galéria, Gege mester szokásosan remek képeivel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!