Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A legendás BMW tuner Alpina immáron negyedik évtizede készít erősebb és szebb autókat a propelleres márka képviselőiből. Idei meglepetésük a legfrissebb 6-os kabrióra épülő Alpina B6, melyet a hamarosan esedékes Frankfurti Autószalonon mutatnak be.

A motorháztető alatt található, speciálisan módosított 4.4 literes, ikerturbós V8-as 507 pacit és 700 Nm nyomatékot teljesít, mellyel éppen 100-100 egységet ver rá a gyári adatokra. A jókora erő nyolcsebességes, Switch Tronic váltón jut a hátsó kerekekre, mindezzel pedig 4.8 másodperces állórajtos 100 km/órás sprintre, valamint 311 km/órás végsebességre képes, a gyári 5.0 mp / 250 km/órás kombó helyett.

A módosítások mindazonáltal csupán 0.2 literes vegyes fogyasztásnövekedést eredményeznek 100-on, persze kérdés, ki mennyire bír majd uralkodni a jobb lábán, ilyen többletteljesítmény mellett.

Az Alpina optikailag is saját szájíze szerint szabta át a kabriót, odakint – a már szinte saját védjegyünknek számító – sokküllős könnyűfém garnitúra mellett karbon elemek, első és hátsó toldatok kerültek felszerelésre, továbbá króm kipufogóvégek, melyek egy Akrapovics rendszer működését feltételezik, gáztávozás terén. A hírek szerint az utastér sem maradt változatlan, erről – és vélhetően más egyebekről is – Frankfurt után több is kiderül majd.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!