Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Mercedes tuning guru Brabus folytatja a legendás Rocket sorozatot, és természetesen nem restelli ezt az éppen aktuális Frankfurti Autószalonon sem bemutatni: a 2012-re datált Brabus 800 minden eddiginél durvábban sikeredett.

Az alapot képező CLS V12-es blokkját egészen 789 lóerőig (=800 PS) húzták fel, melyhez irdatlan, 1,420 Nm-es nyomaték párosul. Ez utóbbit végül biztonsági okokból 1,100-ra vették vissza, az állórajtos, 100 km/órás sprint azonban még így is mindössze 3.7 másodpercet vesz igénybe, 23.8 mp alatt pedig már 300-al száguld az autó. A végsebességet 370 km/órában maximálták.

A felhergelt motor komolyabb hűtést is igényel, így az autóra tervezett komplett optikai-aerodinamikai körbespoilert elől nagyobb beömlőkkel szerelt lökhárítóval párosították. A sárvédőket kiszélesítették, továbbá egy jókora szárny is felkerült hátra – indokoltan.

Az elektronikusan ültetett futómű a Brabus Monoblock F Platinum garnitúrájára húzza rá a kasznit, odabent pedig számos egyedi opció közül válogathat a szerencsés ügyfél, a sportos luxus jegyében. A komplett autót 429.000 Euró (121 millió HUF) fejében vesztegetik Brabusék.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!