Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Október első hétvégéjén került sor az idei szezon utolsó kilinccsel előre autózós alkalmára, melynek a kakucsi versenypálya adott otthont, egy éjszakai futam keretei közt. A Night Drift Series 2011-es bajnokainak avatása mellett pedig itt került sor a Hell Drift OB, a Gymkhana szakág, valamint a Gyorsulási Futam, és persze a Carstyling.hu Show and Shine díjátadójára is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Kakucsring kapui délután 2-kor nyíltak meg a nagyközönség előtt. A szervezők a régi hagyományoknak megfelelően, az eredeti drift nyomvonalon rendezték meg mindkét kategória versenyét, így a Streetesek is a profik nyomdokaiba lépve fejezhették be az idei szezont. A viszonylag szűk pályán zajló küzdelem értékelt kanyarjai két jókora lelátóról voltak figyelemmel kísérhető, a verseny mellett pedig adott volt a drift taxizási lehetőség is, a bevállalósabbak számára.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Izgalmakból pedig nem volt hiány: több mint 30 versenyző érkezett a szezonzáró megmérettetésre, közülük 16-an mutatkozhattak be a szokásos felvonulás keretei közt a közönségnek, a kvalifikációk után. A PRO kategóriát végül az E500-as Mercedes-szel karcoló Szabó Szilárd nyerte, mögötte Grózinger Zsolt következett M5-ös BMW-jével, a dobogó harmadik fokára pedig Zentai Attila állhatott, aki egy Ford Sierrával rótta a köröket.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A STREET kategóriát egy régi ismerős, a carstylingos berkekben leginkább Ledtechnik Peti néven köztudatba vonuló Solymosi Péter nyerte, Mazda RX7-esével. A második helyet az Alpina T-vel versenyző Polgár Zoltán vitte, harmadikként pedig Pelikán Gergő vehette át a jól megérdemelt trófeát, aki egy M3-as Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!BMW-vel indult a versenyen. A tököli Autósport Hétvége általunk is preferált, legjobb amatőr kategóriás versenyzője, Hetyési Zsolt, műszaki hiba miatt sajnos nem tudott elindulni ezen a futamon.

A hangulat, a remek közönségnek, valamint a speakereknek köszönhetően (igen, ott volt a Zima is) igazán remekre sikeredett, mindez érvényes volt a kiállítói sorra is, ahol a versenypályától független diszkótechnika szolgáltatta a talpalávalót – néhányan éltek is a lehetőséggel :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A díjazottak mellett, az évzárónak meghirdetett találkozóra viszonylag kevesen érkeztek szépségverseny sorozatunk résztvevői közül, aki viszont ott volt, biztosan nem érezte rosszul magát. A My Car csapata, valamint az EZ Wash ezúttal is képviseltette magát így szép, és gyorsan megtisztuló autókból sem volt hiány.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az egy tető alá hozott éves díjkiosztó ceremóniára egy külön felépített partysátorban került sor, ünnepélyes keretek között – a ceremónia után pedig hajnalig tartó buli vette kezdetét, a látottak alapján annyira azért nem nagy érdeklődés mellett. A kakucsi éjszakával immáron hivatalosan is lezárult az idei autós szezon – számunkra, és sokak számára legalábbis biztosan – jövő márciustól pedig újult lendülettel indul útjára minden, a hírek szerint pedig a DriftGP háza táján is elég sok újdonság és meglepetés várható, akár a versenyzőket, akár magát a sorozatot tekintve. Ezek közül az egyik, hogy nem lesz külön Street kategória, így néhány feltörekvő tehetséget biztosan láthatunk majd az új mezőnyben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!