Az már egyszer biztos, hogy a Hyundai nem puha felhozatallal érkezik majd az idei SEMA Show-ra. A korábban bemutatott rally-inspirálta Veloster után itt egy újabb előzetes, ezúttal egy kompresszoros Genesis-ről.

Az izomkupét a gyár amerikai fejlesztőrészlege, a HATCI (Hyundai America Technical Center Inc.) dolgozta ki, számos háttériparban tevékenykedő cég közreműködésével, úgy mint a Magnuson Products, a Rhys Millen Racing, a Harman International és a Torvec.

A koncepció nem is újkeletű: a dél-koreai gyár elmondása szerint, a kiállításon látható gép az elmúlt két év fejlesztéseinek gyümölcse. A gyári 3.8 literes, V6-os aggregát új feltöltőt kapott, melyet egy vizes hűtővel párosítottak. Lóerők tekintetében a teljesítmény egészen 450 egységig kúszott fel, a kúrát követően.

További módosításként az IsoTorque diffije, sport kipufogó- és légszűrőrendszer, valamint a Brembo hatdugattyús fékei kerültek felszerelésre.

Külső szempontjából szolid, de ütős körbespoiler, valamint az Enkei 19 colos garnitúrája hozzák a kötelezőt. Odabent pedig - többek között - egy csúcskategóriás Lexicon hangrendszer jelenti az extrát.