A Hyundai az idei SEMA show-ra a Genesis Coupe erősített verziójával hozakodott elő. Szerették volna, hogy a modell végre felvegye a versenyt a nagyobb vetélytársakkal és ennek megvalósításához egy brutál motor beépítését tartották a legcélszerűbbnek.

Így született meg az RM500 Genesis Coupe, melynek motorházteteje alatt egy V8-as, 5 literes erőforrás dorombol. A beépítés kivitelezését egy kaliforniai székhelyű cégre, a Rhys Millen Racingre bízták. Habár az RMR célja az volt, hogy a motor beépítésén kívül mindent a lehető leggyáribb állapotban hagyjanak, egy-két apróságnak azért nem tudtak ellenállni, így került a kocsiba titánium végű kipufogó, olajhűtő és hátsó differenciál hűtő, mely még extra 20 lóerőt jelent. Így a teljesítmény végül 449 LE-ben állt meg.

Az RM500 továbbá megkapta az RMR leheletfinom aero-szetjét, mely koptatóból, első spoilerből, szoknyából, diffúzorból és hűtőmaszkból tevődik össze, emellett 19 colos, Hankook gumikba csomagolt felniket és Brembo kerámia fékekkel javították a menettulajdonságokat.
A belső kárpitozás sem maradt el, kiegészítésként pedig Sparco sportüléseket és váltószoknyát pakoltak a kocsiba.

Végezetül itt egy kis 5 perces video az autó elkészítéséről: