Nem igazán láttunk még Opel konverziót az inkább VW-konszernben mozgó Senner Tuningtól, a séma azonban megdőlni látszik: friss projektjük az új Astra csapotthátú változata, a csepp formát pedig pár spoilerrel és némi okossággal egészítették ki.

Rögtön az orrára egy Steinmetz matt fekete maszkot akasztottak, kapott koptatót, tetőspoilert, szoknyákat és diffúzort is, az elemek többsége a mai divatnak megfelelően karbon beütésekkel rendelkezik.

Felninek szokatlanul nagyot sikerült választani, az Alutec gyártmányából a 19 colos garnitúrát valószínűleg feszítővassal segítették a kocsi alá. Még éppen rájuk fértek a 235/35-ös, peres Vredestein performance gumik. A küllők közül piros féknyergek felelnek a további sportos hatásért.

A Senner az 1,4 literes feltöltött motornak sem tudott ellenállni, egy kis vezérlés módosítással, BMC légszűrővel és dupla végű kipufogórendszerrel 140-ről 165-re növelte a lovak számát, valamint a forgatónyomaték is 50 egységgel, 250-re nőtt.

Hidegzuhanyként jöjjön az átalakítás ára: nem kevesebb, mint 11,900 Eurót kell leszámolnunk a tuningért, ami mai árfolyamon kb. 3.600.000 Ft. Csak összevetésként: az új Astrát már akár 4,5-5 millió Ft-ért is ki lehet gurítani a szalonból.