A Range Rover Evoque megépítésével ismét egy olyan autó született, amihez kár és felesleges hozzányúlni, a Brabus csoporthoz tartozó Startech viszont mégis megpróbálkozott a lehetetlennel. Így látott napvilágot a típushoz készült programjuk, mely az idei nemzetközi Dubai Motor Show-n debütál.

Az egész kasztni a sportosság jegyében épült újjá, a különleges, lebegés hatását keltő középső toldat, valamint az autó elején lévő beömlődömping is ezt hivatott fokozni. Nem csak úgy feldobálták ezeket az alkatrészeket, hanem komoly, szélcsatornában tesztelt elemekről van szó, melyeknek még funkciót is szántak: a felhajtóerőt mérsékelve, stabilabbá teszik az Evoque-t nagyobb sebesség esetén.

A hátsó részen diffúzor kapott helyet, valamint a kasztniba szinte beépülő dupla négyzet alakú kipufogóvégek teszik teljessé az imázst, melyeken keresztül az érces hangzást biztosító dobok kommunikálnak a külvilággal.

Ezen az autón kérem szépen még a tetőspoilernek is szerepe van, amellett, hogy sportos megjelenést biztosít, a diffúzort kiegészítve növeli a leszorítóerőt a hátsó traktusban.

A 21 colos, könnyű Monostar R felnikre 265/40-es gumikat húztak és 35 mm-el rá is tolták a kasztnit, jelezve, hogy ezt a járművet bizony nem terepe szánták.

Ami még talán a külsőnél is feltűnőbb, az a beltér. Valószínűleg jópár marha látja kárát, mire így néz ki egy-egy modell belseje. A vevő igényeinek megfelelően bármilyen színkombinációban elkészítik a valóban ízléses bőrözést, melyet karbon és fa elemekkel egészítenek ki.

Motorikus tuning is lesz a 2 literes benzinmotorral szerelt, 240 lovas változathoz, de azzal egyelőre még nem készültek el - és mivel a Show holnap nyit, ez valószínűleg egy későbbi meglepetés lesz majd.