A Subaru új, csak hátsó kerekek által hajtott sportautója, a BRZ Concept végső változata a decemberi Tokyo Motor Show-n jelenik meg először. Addig is, hogy lázban tartsák a közönséget, a nemrég megkezdődött Los Angeles Auto Shown-n már a japán cég gyári tuningcsapata által átformált Subaru BRZ Concept - STI terveit promótálják.

A Subaru első, szigorúan hátsókerekes autójának sport változata, a sima modell 2 literes szívó boxermotorját kapja, bár egy STI-be azért elvárható lenne egy feltöltő is. Még nincs hivatalos infó róla, hogy mekkora teljesítményre lesz képes, de egyes pletykák szerint 300 LE körülire lehet majd saccolni az értéket.

Mindent megtettek, hogy a lehető legjobban kiegyensúlyozzák az autót, a motort hátrébb és lejjebb helyezték, valamint a tető is karbonszálból készült. Mindezen túl sportosabb felfüggesztés, Brembo fékrendszer és 18 colos felnik kerültek a kocsira.

A külsőn rögtön feltűnik a 6 szögletű hűtőmaszk, a sasszem alakú első lámpák és a csíkszerű ködlámpák, hátul jellemzően nagy szárny található, a kasztni pedig diffúzorban és 2 dupla kipufogóban végződik. Az autót a WR Blue Pearl II fantázianevű festék borítja.

Az alapmodell gyártása jövő márciusban indulhat el, mint a világ egyedüli elöl elhelyezett boxermotorral felszerelt hátsókerekes sorozatgyártású sportautója.