A tegnapi Goodguys Street Machine patika Chevy Novájára szinte válaszként, íme egy újabb custom építés, ezúttal azonban Oroszországból. Az alapot itt is egy anno helyben gyártott kultautó szolgáltatta, méghozzá a Moszkvics 2140!

Az átalakítást egy 23 éves orosz tuner, Michael Sinelnikov neve fémjelzi, aki alig néhány hét alatt készített sporkupét az 1976-os évjáratú veteránból. A kizárólag saját kézzel készült munka minősége persze kérdéses, a képek azonban meggyőzőek: az autó tetejét jó 20 cm-el húzták lejjebb, az ajtókat meghosszabbították, a hátsókat pedig lehegesztették. Egyedileg gyártott, üvegszálas elemek segítségével bolondították meg a kaszni vonalait, lökhárítók, csomagtér és motorháztető, valamint oldalsó panelek formájában. A tükrök egy 1969-es Mustangról származnak, odabent azonban találunk némi japán cuccot is: a gombnyomásra nyíló ajtók mögött egy sornyi Toyota Altezza ülésszett foglal helyet.

A gyáritól így már teljesen eltérő arcot mutató Moszkvics radikális ültetést kapott, melyre a futóművön túl a rugók vágásával is rásegítettek. Felnik terén - ezen az autón brutálisat mutató - 19 colos, JDM Work Euroline tárcsák kaptak helyet, elől 235/35, hátul 245/35-ös Dunlop gumikkal.

A show célokra készült kupét 1.8 literes erőforrás hajtja, melyhez komplett 60-as kipufogórendszert is készítettek, vélhetően feltűnőbb hangzásvilággal párosítva. Első bemutatkozása egyébként az idei EMMA Festival Car Audio & Tuning rendezvényen volt, Rostovban.