Még szinte fel sem tapadt rendesen az a-workx matrica az M3-asra, a bajor műhelyből ismét előgurult egy tuningolt példány. Ezúttal a 2011-es Porsche 911 Carrera GTS-t választották alapnak, melynek 3,8 literes boxermotorja az átalakítások után 408-ról 435 lóerősre izmosodott, így a csomag a 435s nevet kapta.

A motorvezérlés átprogramozásán túl sportlégszűrőt, és az egyre terjeszkedő Akrapovic állítható szelepes verseny kipufogórendszerét kapta. Ezek a módosítások az erő növekedésén túl 10 kg súlycsökkenést is okoztak a gyári értékhez képest.

A KW Clubsport felfüggesztés további 15 kg-ot, a 370mm-es tárcsákkal felvonuló MOV 'IT fék garnitúra pedig 12 kg-ot borotvált le a GTS súlyából, továbbá a 19 colos ATS Superlight felnik a Michelin Pilot Sport gumikkal együtt 15 kg-al nyomnak kevesebbet, mint a gyári kerekek.

Mindezen kívül - a szokásos matricázás mellett - egy karbonszálból készült első koptatót, légbeömlőket, küszöböket és diffúzort magában foglaló spoiler készletet is felerősítettek a (szettet nem számolva) 52 kilós fogyókúrát elszenvedett autóra.