A német Brabus több autóval is készült az Essen Motor Show-ra. Egyik közülük a Mercedes prémium sportkocsija, az SLS AMG Roadster.

Az átalakítást aerodinamikus karbon légterelő szettel kezdték, mely matt és magas fényű kivitelben is elérhető. Átformált beömlős első spoiler, küszöbök, és beépített kipufogós diffúzor tartozik a csomaghoz.

Az autót Monoblock F "Platinum Edition" felnikkel szerelték fel, elöl 20, hátul 21 colos méretben. Hogy jobban mutassanak, a Brabus Ride Control sem maradt ki, ami gombnyomásra engedi lejjebb a kasztnit 40 mm-el, de különböző rugózási profilok között is lehet válogatni. A komfortos extrák közé tartozik a csak az autó elejét 5 cm-el emelő technika, amivel akár járdára is parkoltathatjuk az SLS-t.

A teljesítmény növeléséhez a Brabus B63 S tuning kitet hívták segítségül, ami mélyen beletúr a motorelektronikába és a gyárinál 40%-al könnyebb titán kipufogórendszerrel ajándékozza meg az autót. A kezelés után a 6.3 literes V8-as 571 lóerő helyett - a beharangozott 700-al ellentétben - 611-el büszkélkedhet.

A beltér hozza a szokásos luxus körülményeket, de végre nem csak karbon, hanem exotikus faberakások is kérhetők.