Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ausztrália bármilyen messze is van, ott is autóval járnak az emberek. Nem is akármilyenekkel. Legjobb bizonyíték erre, hogy 2004 májusától megvásárolható a kontinens kedvenc sportautójából, a Holden Monaroból kifejlesztett HSV Coupe 4. A Holdenről annyit kell tudni, hogy nem más, mint az Opel ausztrál leányvállalata, a Monaro pedig - kis túlzással - a kinti Opel Calibra. Ez a típus odakint igencsak nagy népszerűségnek örvend, olyannyira, hogy egy-két éve kósza hírek terjengtek arról, hogy esetleg bal kormányos verzió is készül majd belőle az európai piacra, mindenesetre erről jelenleg egyebet nem tudok elmondani.

De kanyarodjunk inkább vissza a HSV-hez. Az ára 95000 Ausztrál Dollár, átszámolva 14,6 millió Ft. Lássuk mit is kapnak az ottaniak ennyi pénzért.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A külsőről sokat nem akarok beszélni, nézzétek meg a képeket, nekem nagyon tetszik. Igazi sportos kinézete van, a fekete belsejű lámpákért külön pluszpont jár. A felnik 19 colosak, rajtuk 245/35-ös Pirelli gumikkal. A piros féknyergeket én sem hagytam volna ki, elöl 336, hátul 315 mm-es hűtött tárcsák igyekeznek betöretni a fejünkkel a szélvédőt padlófék esetén, tehát az öveket tessék bekapcsolni!

Na de nézzük milyen motor is tartozik ehhez a szépséghez. 5.7 liter? V8? Na ez jól hangzik! 362 lóerő és 475 Nm nyomaték? Hát ez már kicsit karcsúnak tűnik ebből az erőműből.. Valljuk be, 64 Le/liter aránynál hallottunk jobbról is. De hogy ezek mellé még 1802 kg is társuljon, egy sportkocsinál nem megengedhető! 100-ra 6.1 mp alatt gyorsul, ami bevallom, nekem csalódás, bár ehhez biztosan hozzájárul a 4 sebességes automata váltó is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mindenesetre a motor feltehetőleg jó tuningalap. Dícséretére legyen mondva, hogy a teljesítményből 62% jut a hátsó kerekekre (rövid fejszámolással kikövetkeztethető, hogy 38 az elsőkre), így kanyarban igen stabil valamint sportos hátsó kerék hajtás érzetével örvendezteti meg a vezetőt.

Én személy szerint maradnék a Subaru Type 25-nél és valószínűnek tartom, hogy a Tilda (Barátok Közt-beli) "megrontásáról" híres Hujber Feri sem a júniusi piacra dobás miatt repült ina szakadtából Ausztráliába.