Általában a sportautókat alakítják versenyautóvá, de a most következő esetben ez pont fordítva történt. A jelenlegi tulaj 2010-ben szert tett egy Zakspeed Racing Dodge Viper GTS-R-re, majd azzal a különleges kéréssel fordult a német Heurich Classicshoz, hogy alakítsák át utcai használatra alkalmas autóvá, de úgy, hogy a Hasseroder Viper GTS-R külsejét kapja. Ez utóbbiról azt kell tudni, hogy 1999-ben ezzel nyerték meg a nürburgringi 24 órás versenyt.

A feladat tehát adott volt, aminek véghezviteléhez többek között visszavettek a spoilerezésből, a diffúzort eltávolították, új felniket raktak fel utcai gumikkal, fékrendszert cseréltek és kéziféket is beépítettek. Továbbá növeltek a kormányzási szögön, a hűtő- és kipufogórendszert is átformálták, valamint az elektronika és a világítás sem maradhatott a régi. Végül anyósülést szereltek be, és az utcai autókban használatos új üvegekről is gondoskodtak. Nem lehetett kis munka!

A finomhangolást a külső design kialakítása jelentette, amit a kempteni Cam Shaftra bíztak. Ők a feladatot fóliázással oldották meg, mellyel az eredeti versenyautóra jellemző színt és matricatengert vitték fel a kasztnira.

A motorháztető egyébként (a megszokott V10-től eltérően) egy 6.2 literes V8-as motort rejt, ami jelenleg 600 lóerőt produkál, hatsebességes manuális Tremec váltóval és Motec M8 programmal házasítva. A vezetési komfortot egy KW lengéscsillapító készlet növeli, valamint meglepő módon az egész autó mindössze 1350 kg-ot nyom.

Kérdéses, hogy így jött-e ki jobban a tulaj, vagy egyszerűbb lett volna egy már eleve utcai Viper-t átalakítani, de az biztos, hogy a kész autót bármerre jár, erőteljes bámulás követni.

A cél pedig jó eséllyel ez volt.