Bár sokszor terveztük, Európa legnagyobb autós seregszemléje, az Essen Motor Show mindeddig kimaradt a meglátogatandó rendezvényeink sorából. Idén azonban rászántuk magunkat a közel 1,300 km-es túrára, és megnéztük, hogyan is néz ki élőben az idén 44. évfordulóját taposó kiállítás, melyről annyi hírt olvasunk nap, mint nap.

A méreteiben is igen szigorú adatokat mutató show, a Messe Essen 110,000 négyzetméteres területét, összesen 18 csarnokot töltött meg az utolsó négyzetcentiméterig. A korrekt végigjárás is embert próbáló feladat: több, mint 500 cég, gyártó, számos szervezet, klub és persze magánszemély állít ki a hagyományosan november végére eső kilencnapos esemény keretei között. Annyi biztos, hogy jórészt mindenki itt van, aki csak számít némethon autós-motoros üzletágában, látogatók terén pedig minden korosztály és érdeklődési kör megtalálja a számítását.

A regisztrációt követően, a nézelődést a sajtóközponthoz legközelebb eső egyik legnagyobb, 1-es csarnokkal kezdtük. A hétköznapi időpont és a botrány rossz idő ellenére, már reggel rengetegen voltak, minderre a pavilon zsúfoltsága pedig rátett még egy lapáttal. Az autók egymás hegyén-hátán, első ránézésre bármiféle koncepció nélkül parkoltak idebent. Volt itt az old- és youngtimerektől kezdve az öreg versenyautókon keresztül az F430-as Ferrariig, és egy lemattult fényezésű SLR Merciig minden.

Ez a javarészt az idősebb kategóriát felvonultató pavilon adott otthont az egyik legnagyobb ilyen jellegű kinti vásárnak, a Classic & Prestige Saloon-nak. Cirka 250 felcímkézett klasszikus, valamint épített gép várta új tulajdonosát, köztük számos igazi gyöngyszemmel, melyekért akár több százezer eurót sem szégyelltek elkérni.

Ugyanitt, két neves jubileumra is sor került: az Indianapolis 500, valamint egy legendás versenyző, Juan Manuel Fangio születésének 100. évfordulóját ünnepelték, melyhez a Mercedes múzeum Fangio eredeti, 1954-es W196-osát vonultatta fel. Indy téren több legendás darab is kiállításra került, köztük egy 1911-es De Tamble Runabout, valamint egy sebességrekorder Stutz Black Hawk 1928-ból.

Bár valóban számos érdekesség volt idefent, ez a félhomályos, csendes pavilon kötött le a legkevésbé – sokkal inkább az ide is átdübörgő szomszédos 2-es csarnok, melyet kifejezetten a tuning és a háttéripar foglalt el. A legnagyobb arányban jelenlévő felnis cégek standjai mellett, számos kiegészítőkkel foglalkozó, zömében a középkategóriát képviselő cég foglalt itt helyet. Szinte mindenki ismerős volt a Tuning World Bodensee szokásos felhozatalából: itt volt pl. a szokásos felhozatallal érkező Rieger, vagy az idei Carstyling.hu Tuning Show-n bemutatkozó Supersport, Recaro… annyi biztos, hogy standok igényessége terén igencsak kitettek magukért a kiállítók – ilyen mennyiségű konkurencia mellett már biztosan domborítani kell.

Hasonlóan, a demóautókra sem lehetett panasz. Egyéni építést elvétve láthattunk csak, a „céges” vasak azonban többnyire rendkívül komolyak voltak. Az R8 pl. mintha tucat autó lenne itt, csak ebben a csarnokban egy jó 6-8 db alaphangon volt, mellettük új amerikai izomautók, luxusautók vitték a prímet. Ha valakit név szerint is emlegetni kellene, leginkább az MB Design autói maradtak meg.

Egy tucatnyi magánautót az egyik sarokban találhattunk: a Hella saját standján mutatta be az általa kiírt Show and Shine Award 2011 döntőseit, akik között vasárnap hirdetnek eredményt. A győztes nem csak trófeával, hanem 1,000 Eurós pénznyereménnyel is gazdagabb lesz.

A meglehetősen kusza elrendezésnek köszönhető bolyongást letudva, ezt követően a legnagyobb, 3-as pavilon végében kötöttem ki, mely mind elrendezésre, mind felhozatalra már inkább autószalonos képet mutatott. Az eddigi zsúfoltságot hatalmas, szellős terek és közlekedők váltották, rögtön belépés után pedig a DTM-ben szereplő három márka (Audi, BMW, Mercedes) eredeti, legfrissebb versenyautóival találtam szembe magam, az őket szállító, látványban szintén komolyat nyújtó kamionokkal együtt. De voltak itt más versenypályás vasak is, mint például Schumacher idei F1-es gépe.

A csarnok nagy részét egyébként néhány autógyártó (BMW-Mini, Skoda, Ford), valamint több gyári tuningrészleg, vagy a gyárakhoz legközelebb álló nagy háttéripari cégek standjai tették ki, így töbek között az Abt Sportsline, Lorinser, TechArt, Ac Schnitzer, Heico Sportiv, Irmscher. Melléjük becsúszott még néhány luxusautós stand, valamint két futómű guru, az Eibach és a Bilstein standja személyében.

A tuningcégek autói közt számos csemegét rejtettek el, melyek akár az elmúlt hetek cikkeiből is ismerősek lehetnek: Audi R8 LMS Ultra, Lorinser Infiniti FX, TechArt Porsche 911 GTStreet RS, Abt Sportsline Beetle, Lumma CLR X6, AC Schnitzer BMW 650i, Irmscher Opel Astra GTC, és még hosszan sorolhatnám.

Ugyanebben a csarnokban, érdekes blokkot foglalt el a 100 éves rallyetörténelem előtt tisztelgő stand, több B-csoportos fenevad – úgy  mint az Audi Quattro Sport, vagy a Peugeot 205 T16– kíséretében.

További csemege volt az a tucatnyi koncepció is, melyek szintén külön részleget kaptak. Számos gyártó  futurisztikus tanulmánya volt életnagyságban megtekinthető, így a 100%-ig elektromos Rinspeed Bamboo, a Peugeot extravagáns speedstere, az EX1, a Mercedes Concept A, a Smart Forspeed, vagy akár a Volkswagen GO. Mellettük pedig – többek között – három Sbarro koncepció is pompázott, a Speed’R, a Two for 100 és a kompresszoros Espera.

Végül, de nem utolsósorban egy meglehetősen egyedi szakmában utazó kiállító is helyet kapott a fő csarnokban: a szobrászat egy igen egyedi válfaját űző művész kizárólag fém autóalkatrészekből – fogaskerekek, konzolok, csövek, csavarok – készült alkotásai voltak kint megtekinthetők, vagy akár megvásárolhatók. Elképzelni nem tudom, mi munka lehet egy hasonló alkotást összerakni, de emberünk a jelek szerint idővel és alkatrészekkel is bőven el van látva: a 300-ból ismert spártai harcostól kezdve a különböző állatokon át a komplett autóig, vagy motorossal együtt ábrázolt motorig minden látható volt.

A három legnagyobb csarnokot viszonylag gyorsan, pár óra alatt sikerült bejárni – a java azonban még hátra volt.

A cikk folytatásához kattints ide!