Bár az idei nyár végének nagy slágere, a Mugen Honda CR-Z RR a jelek szerint véglegesen megmarad koncepciónak, azért nem kell temetni az erősebb kiadást: a gyár a Mugen európai leányvállalatával karöltve egy kompresszoros verzión, a CR-Z iCF-en dolgozik.

Az új üdvöskén az idei Goodwood Festival of Speed lezajlását követően kezdtek dolgozni. Az autó tudása már nem nyaldossa az RR-nél beharangozott, 200 lóerős határt, a tervezett 172+ paci még így is elég, hogy megszorongassa Civic Type R-t. A gyári CR-Z-nél 50%-kal izmosabb másfél literes négyhengeres aggregát, a tervek szerint 6.1 másodperc alatt repíti majd majd 100-ra a kis csapotthátút, ami több, mint 3 másodperces javulást jelent.

Mindez egy centrifugális kompresszor, a hozzá tartozó intercooler, valamint a vezérlés módosításának együttes, áldásos hatásainak köszönhetően válik realitássá.

Az iCF előreláthatóan három, előre beprogramozott vezetési móddal érkezik majd, elsősorban a leghatékonyabb fogyasztás elősegítése érdekében. Piacra először az Egyesült Királyságban dobják majd, egy limitált, 8 darabos szériában, 24.000 fontos (8.5 millió HUF) áron.

A CR-Z iCF kinézetre teljesen megegyezik majd "mezei" Mugen-styled társaival, galériánkban ezért egy kis visszaemlékezést láthattok a még mindig gyönyörű RR-t illetően.