Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ki ne hallott volna már a BMW-k nagy testvéréről az Alpina-ről. Egy vérbeli Alpina (ejtsd: elpin) általában hatalmas teljesítményéről és a BMW-ben megszokott luxusról híres. Ebben a cikkben az egyik legújabb BMW Roadster a Z4-es Alpina változatáról lesz szó: ezt a kocsit a kimagasló teljesítmény mellett igényes dizájn és luxus jellemzi - ez tehát egy vérbeli Alpina.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Z4-es Alpina egy kétüléses sportautó, melyben egy 300 lóerős, 362Nm-es, soros 6 hengeres, 3.4 literes motor gondoskodik a megfelelő erőről. Az autó súlya is igen kedvező, hiszen csak 1320kg. A teljes 362Nm-ert 4800-as fordulatnál adja le, de ami igazán ütőssé teszi ezt a Roadstert az az, hogy a nyomaték 90%-a már 3000-es fordulattól rendelkezésünkre áll. Ezt az igencsak impozáns teljesítményt egy rövid áttételezésű, 6 sebességű manuális sport váltó (ZF S6-37) segítségével jutathatjuk az aszfaltra. Ezekkel a paraméterekkel a 0-100km/h-ra való sprintet 5.1 másodperc alatt teljesíti, végsebessége pedig az impozáns 265km/h.

Az autón külsőleg is történtek változtatások a BMW-hez képest, a megfelelő leszorító erő kedvéért az első és a hátsó lökhárítót kicsit átalakították. E mellett természetesen a BMW jelek helyet mindenütt Alpina jelek kerültek az autóra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A kocsi belsejében is számos kiegészítővel találkozhatunk, mint például az állítható bőrkormány, műholdas navigációs rendszer, sport bőrülések, mobiltelefonhoz Bluethooth előkészítés, 6CD-s tár, jellegzetes Alpina bőrborítás a konzolokon, az ajtókon.

Alpina-ről lévén szó nem hiányozhatnak az autóról az Alpina felnik sem. A kocsi alá ezen megfontolásból 19”-os Dynamic felnik kerültek, melyeken elöl 235/35-ös hátul pedig 265/30-as Michelin Pilot Sport abroncsok feszülnek.

Mindezt potom 38 000 euróért megkaphatjuk, de igény szerint kérhető még egy extra luxus csomag az autóhoz, kb 4000 euróért. Az ár bizony nem kevés, de a minőség garantált. Így csak ajánlani tudom :)