Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az Opel legújabb, "H" típusú Astrája formailag vitathatatlanul nagyon jól sikerült, így optikai szempontból remek tuning alapot képez. A Német Steinmetz tuning cég rögtön le is csapott az új modellre, e név hallatán pedig már garantált a siker.

A Steinmetz egy alapból 80 lóerős 1.7 CDTI motorral szerelt változatott választott. Sajnos a motortuninggal még adósak maradtak, de becsületükre legyen mondva, hogy a későbbiekben plusz lóerőket is ígérnek. Optikailag viszont mindent beleadtak, és egy igazán sportos autót sikerült varázsolniuk az új H Astrá-ból.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Essünk is túl rögtön az elején a teljesítmény szerény fokozásán, ami egyelőre egy dupla krómvégződésű kipufogó rendszerben merül ki, amely szolid, de sportos hangzást biztosít az autónak.

A megfelelő úttartás, stabilitás és nem utolsó sorban a látvány miatt teljesen új komplett futómű is került az Astra alá, ami egyúttal rögtön 3cm-rel közelebb rántotta a földhöz az autót. Így az kiválóan veszi a kanyarokat de mindemellett még elfogadható kényelmet is biztosít a rázósabb utakon.
Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!






Az autó alá egészen 18”-os méretig választható a Steimetz 4 illetve 5 küllős alufelnije és a hozzájuk méretben passzoló Michelin vagy Continental abroncsok.

Az autó külseje igencsak megváltozott, sportosságot és dinamizmust sugároz magából. A design igazán kellemesre sikeredett: egy egyszerre szolid, de ugyanakkor sportos autót varázsoltak ebből az ezüstsznű H Astrából. Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó első-hátsó lökhárítóját teljesen átalakították, mindezek mellett egy pár küszöb és egy szárny is felkerült a gépezetre. Előre még két kis bónusz légbeömlő is került a ködlámpák mellé. További újítás a két fűthető Steimetz sport tükör, amik kiválóan illeszkednek az autó formájához. A harmonikus összképet végül egy aluminium tanksapka takaróval vágták haza, ami lehet, inkább lemaradhatott volna.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A belsőtér kialakításánál is a szolid sportosságra törekedtek. Alu váltó gomb, kézifékkar, pedál szett és Steimetz logóval ellátott szőnyegek kerültek a kocsiba.

Az alap H Astrával sem volt semmi bajom, de a Steimetz átalakításával talán már azt is mondhatom, hogy egész jó és tetszik is. Azonban ha már itt tartunk, én inkább az új Opel Tigra Steimetz tuningját várom :)