Különleges építésekben sem lesz hiány a Tuning Show-n. Idén Olaszországból is bejelentkezett néhány épített paripa, köztük egy igencsak egyedi Fiat Punto, mely először érkezik hazánkba!

A második ránézésre is meghökkentő gépet, először a 2011-es Tuning World Bodensee forgatagában fedeztük fel, meglehetősen vegyes érzések fennforgása mellett. A szokatlan, egyedileg faragott design, megalkuvások nélkül képviseli az extrém showcar kategóriát. A Puntót mindenekelőtt pickuposították, egyetlen egy, összefüggő darabbá összedolgozott (!) bodykitet készítettek rá, a tetőt megsüllyesztették, a sárvédőket pedig oldalanként 36 cm-el szélesítették meg a gyárihoz képest.

A jókora kerékjáratokban 22 colos, festett felnik kaptak helyet, melykre airride futómű húzza a kasznit. A küllők mögül elől a Ferrari F430, hátul pedig a Porsche fékei villannak elő.

A hátsó lámpákat szintén egy olasz vasból, a Lancia Thesisből adoptálták, méghozzá fektetve beszerelve, az első fénycsíkok pedig az Audi fanoknak lehetnek ismerősek: igen, ezek nem mások, mint egy 2006-os S6 nappali fényei.

Az egymással ellentétesen nyíló, kilincstelen ajtók, továbbá a teljesen egyedi tervezésű utastér, és az 5 TV-vel operáló multimédia installáció pedig már csak hab a tortán.

Az autó egyébként a Carozzeria Menegazzo jegyzi, a jelenlegi kinézet pedig cirka 8 év eredménye. Hogy mindez durván jó, vagy inkább csak durván meghökkentő, döntse el mindenki maga, annyi viszont biztos, hogy szó nélkül senki sem fog elmenni az autó mellett!