Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az A4-es 2002-es ráncfelvarrása után az első sorban Audi-t és VW-t tuningoló neves Oettinger cég ismét elkötelezte magát e hozzá méltó kihívásnak, hogy létrehozzon egy újabb nagyszerű tuningprogramot a közkedvelt széria számára. Az eredmény egy lélegzetelállító mű, amely rendkívül igényes és egyben sportos dízájnban valósul meg. Az Oettinger A4 nemcsak hogy mindenki tekintetét magára vonza, hanem teljesen új sztenderdeket állít fel minden szempontból.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ahogy várható volt, a cégre jellemző magas minőség az autó minden egyes részletében megtalálható. A precíz és formatervezett stíluselemek minden szinten kellemes élményt biztosítanak: az autóra egy teljesen új hütőrács, első és hátsó spoiler, sportos küszöbök, valamint egy tető - és egy hátsószárny került.

Az így kapott brutál megjelenést egészítik ki a stílusos kipufogóvégek - melyek egy komplett sport kipufogórendszer végződései a külvilág felé - és az elegáns, 17" és 19"-os könnyűfémfelnik, melyek egy állítható magasságú és keménységű futóművön foglalnak helyet. Ha pedig már a futóműnél tartunk, ne feledkezzünk el a továbbfejlesztett fékrendszerről sem, amely a motorikus program hatására elszabadult lovak kordában tartásáért felelős.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az Oettinger számára mind az 1.8-as Turbós mind pedig a TDI gépek teljesítménynövelő tuningja legalább olyan fontos, mint az autó hatásos és erőteljes megjelenése. Az Audi 1.8T tulajdonosok részére a cég egy olyan motorátalakítást tesz lehetővé, amivel garantáltan levezethetik minden feszültségüket: motor doppingolását követően az autó - 270 lóerő/199 KW és majdnem megduplázott nyomaték (390 Nm) segítségével - álló helyzetből 6.5 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, az elért 250 km/órás végsebesség pedig szintén megfelel egy utcai sportautó teljesítményének.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az Oettinger mérnökei ezt a teljesítményt egy nagyobb turbóval, nagyobb szelepekkel, nagyobb intercoolerrel és verseny kuplunggal érték el. A vezető igénye szerint kapcsolható összkerék meghajtással rendelkezik az autó. A sportos hangzásért a már említett, 70mm-es rozsdamenetes acélból készült kipufogórendszer és a két dupla 84mm-es krómvégződésű kipufogódob a felelős, a megváltozott paramáterekhez pedig természetesen újraprogramozták az autó vezérlését is.

Az Oettinger ismét egy kiváló tuningprogrammal és egy újabb gyönyörű sport limuzinnal állt elő - ilyen múlttal pedig valószínűleg nem is lesz ez másképp a jövőben sem.