A Mercedesek tuningjáról elhíresült német Carlsson cég ezennel bemutatja legújabb erőgépét, ami bármilyen mérce mellett megállja a helyét. Az új SLK-ba a Carlsson mérnökei egy nagyon komoly CM55 K V8-as 5.5 literes motort építettek. Ezt az autót nem csak a belészorított 450 lóerő teszi különlegessé, hanem az új esztétikai átalakítások, amivel lesz csak igazán brutális megjelenése az elődhöz képest.

A Carlsson kompresszorának hála ezt a bizonyos 450 lóerőt tovább növelték a szokásos 480-ra, e mellett az autó nyomatéka is igen impozáns: 650 Nm amit már 2800 fordulatnál lead. Ezekkel az ismerős paraméterekkel az autó végsebessége 315 km/h, gyorsulása pedig 0-100km/h-ra 4.1 másodperc. Ezekkel az adatokkal már igen meggyőzően lehet Porche-ket és Ferrarikat kergetni. A teljesítmény növekedéséhez idomulva a fékek fejlesztése sem maradhatott ki, ezért elől és hátul is nagyobb Carlsson féktárcsák kerültek az autóra.

A sportos vezetési élményhez - ami természetesen alapból is megvan - elengedhetetlen a futómű átalakítása is. Az autó alá a megfelelő úttartás, kanyarstabilitás és nem utolsó sorban a látvány kedvéért egy komplett RS lengéscsillapító szett került, amit Carlsson ültetőrugókkal egészítettek ki. A futómű magasságát és keménységét (9 szint közül választhatunk) természetesen kedvünk szerint állíthatjuk.

Az autó aerodinamikája is a legjobbak közé tartozik. A első és a hátsó spoilert is átalakították, valamint a küszöbök sem maradtak gyáriak. Mindezek mellett az autón kívülről számos kisebb-nagyobb alkatrész cserére került a megfelelő légellenállás és leszorító erő kedvéért. A sportos hangzásért pedig - a már szinte megszokott - Carlsson sport kipufogó rendszer gondoskodik, két dupla krómvégződéssel.

Az exluzív bőrbelsőnek hála az autó utastere minden igényt kielégít a luxus terén. Mindenhol a legigényesebb bőrborítással találkozhatunk, nem kivétel ez alól a kormány, és természetesen a sport ülések sem.

Természetesen egy ilyen autó alá valamilyen igen brutális felni garnitúra passzol. A Carlsson választása egy saját tervezésű ultra könnyű elöl 8.5 x 19”-os hátul pedig 10 x 19”-os felnire tipusra esett. A méretes tárcsákon elöl 235/35-ös ZR hátul pedig 265/30-ös ZR Dunlop abroncsok feszülnek.

A Carlsson ismét hozta a tőle már megszokott minőséget és sikerült egy még jobb és még drágább autót csinálniuk az SLK-ból. Gonoszkodva azért megjegyezném, remélhetőleg ennek a Mercinek a motorja többet bír, mint az ezüst nyíllaké :)