Az Audi sportautóját nem tudják megunni a tuning cégek, ami a jól eltalált forma és a könnyen húzható motorpark ismeretében nem meglepő. Az XXX Performance a legerősebb, V10-es FSI változatnak esett neki, hogy maradandót alkosson.

A német cég már a színválasztást sem bízta a véletlenre, ugyanis olyan szövegkiemelő zöldre festették az autót, amivel nem csak a bogarak, de mindenki más figyelmét is magára vonja, bármerre is jár. Ezt az oldalsó beömlőknél és a visszapillantóknál karbon fóliával egészítették ki, míg a hűtőmaszkot és az első lámpák hátterét feketére festették. A kerékjáratokba 20 colos Oxigin 14-Oxrock felniket csavaroztak fel, amiket fólia segítségével részben az autó színéhez igazítottak. Ezekhez csatlakozott egy H&R sportfutómű és egy G-Ride airride rendszer is, amikkel konkrétan porig ültették az R8-at.

A beltérben karbon berakásokat és alcantarával borított felületeket találunk, amiket fehér varrásokkal díszítettek.

A motor is kapott a jóból, ugyanis az 5.2-es erőforrás egy BMC légszűrőházzal, ECU optimalizlással és sport kipufogórendszerrel megtámogatva 650 lóerőt teljesít a gyári 525 helyett.