A platósítás nem tartozik a leggyakoribb átalakítások közé. Láthattunk már több, pro-kontra példát külföldön, vagy akár itthon is, az viszont biztos, hogy az Ottowerks példánya több szempontból, világviszonylatban is egyedinek számít.

Mindenekelőtt, meglehetősen ritka, hogy egy kupé alapjaira épüljön meg az egyedi pickup. A donornak választott E6-os kétajtós (1602) verzióját kilenc éven keresztül gyártotta a BMW, e széria egy 1971-es, motor nélküli példányára tett szert a San Franciscoban honos tuning műhely feje.

Az átalakítási műveletek a rendkívüli precizitás jegyében teltek. A kasznit a B-oszlop mögött vágták, a tető felesleges része, a hátsó ülések, valamint a csomagtértető távoztak, az alváz azonban változatlanul maradt. Ezt utóbb teljes egészében, az E36 M kabrióhoz hasonlóan megerősítették, a fülke mögé pedig négy ponton rögzített bukócső is került, a teljes stabilitás és biztonság érdekében.

A plató kialakítása szigorúan a gyári vonalak mentén történt, egyedi módosításként kiszélesített sárvédő-elemeket, valamint hátra, fából készült díszléceket szereltek fel. Az amerikai piacra készült példányt végső simításként európai stílusú indexekkel, valamint Lucas rally fényszórókkal látták el.

Az erőforrás terén is találunk okosságot: az eredetileg a gyári 96 lóerős, M10 blokknak helyet adó motortérbe a 325-ös E30-as 2.5 literes hathengerese került, mely a hátsó kerekeket hajtja. A moderáltan felhúzott, 169 lóerős blokkot ötsebességes, manuális váltóval párosították, a kipufogó helyére pedig a Remus dupla rendszere került fel.

Futómű terén a Bilstein rugói és gátlói, valamint első és hátsó stablizátorok biztosítják a stabil útfekvést, a megállásról pedig Jaguar fékek gondoskodnak. A felniválasztás pedig nem is eshet másra, mint a legendás BBS-RS garnitúrára, 15 colos méretben.

Az utastér megőrizte az eredeti, retrós hangulatot, egyedüli új elemként az E36 M  sportülései kerültek be, négypontos övekkel.

Az igazán egyedi platós BMW egyébként jelenleg eladó: az ebayen, néhány napig még bárki licitálhat rá - márkatalálkozókon minden bizonnyal kellemes fénypont lenne.