Bizonyára nem én vagyok egyedül, akinek a Green Beret névről egy C64-es arcade ugrik be, még a régi szép időkből. Mától ez változni fog.

A luxuskategóriában utazó Wheelsandmore ugyanis ezt a nevet választotta egyik új projektjéhez, melynek alapját a Lamborghini Gallardo Superleggera LP620-4 adja. Az apropó részükről a környezetvédelemre való felhívás az elnevezéssel (szlogenjük: a different perspective of the future is green - azaz kb. a zöld út a jövő egy más perspektívája), ami több ízben is okoz némi képzavart.

Egyrészt, a Green Beret az USA hadseregének speciális egységeit jelöli, így sokkal inkább utalhatna katonai témára a zöld szín. Másrészt, miként is lehetne egy napon említeni egy 5.2 literes, V10-es benzinmotorral szerelt erőművet a zöld megoldásokkal? Ugyanakkor, mindez helyes lehet, ha a szlogen arra utal, hogy van ugye a más (zöld) perspektíva, de ez aztán nem az.

A furcsa marketing mögött mindenesetre egy impozáns, élénk zöldre fújt paripa áll. A teljesítményt még tovább húzták, nagyobb áteresztésű, kézzel gyártott sport kipufogó, karbonházas sport légszűrő, valamint ECU tuning segítségével, mely 50 lóerőt és ugyanennyi nyomatékot adott a gyárilag 570 lovas, környezetbarát méneshez.

Az optikát a cég saját, szintén kézzel összeszerelt 6Sporz² garnitúrája dobja fel, zöld csíkkal körbehúzott matt fekete színben, elől 9x20, hátul 11x20 colos méretben. A felniken a Continental nagy teljesítményű abroncsai feszülnek, 245/30/20 és 295/25/20-as méretben.

Az úttartásról állítható magasságú és keménységű futómű gondoskodik, melyet az első tengelyen hidraulikus emelőrendszerrel is elláttak. Az LCS (level-control-system) névre hallgató szett, gombnyomásra akár 4.5 cm-t is emel az autó orrán, szükség esetén.