A Wheelsandmore immáron a negyedik szeretetcsomagját jelenti be az Audi zászlóshajójához, az R8-hoz. Az alap ezúttal a kabrió GT Spyder verzió volt, a cél pedig egy könnyebb, és gyorsabb szuper sportautó: sikerült.

Teljesítmény terén, a gyárinál 40%-al könnyebb, rozsdamentes acél kipufogórendszer, karbonházas sport légszűrők, valamint a vezérlés optimalizálása tesz hozzá a V10-es Lamborghini motor tudásához. A végeredmény 620 lóerő, melyhez 589 Nm maximális nyomaték párosul.

A futóművet a KW Automotive kínálatában található LCS (Level Control System) szettre cserélték, mely az állítható magasság és keménység mellett, hidraulikus rendszer segítségével akár 40 mm-t is emel gombnyomásra a menetmagasságon.

A kaszni a német cég által mostanság előszeretettel használt, kézzel szerelt háromrészes 6Sporz² garnitúrán ül, mely a megrendelő igényei szerinti egyedi kivitelben gyártanak le.

Az optikát, és részben az aerodinamikát karbonból legyártott elemek biztosítják, az első légterelő lapok, a hátsó szárny, a motor szellőzőinek lamellái, valamint a motortakaró elem formájában.