Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Német AC Schnitzer-nek hála egy komplett tuning program vált elérhetővé a Mini tulajdonosok számára. A kompresszoros változatból apróbb változtatásokkal sikerült 193 lóerőt kicsiholniuk, de külső-belső optika és futómű tuning terén is remekbeszabott alkotással állhatunk szemben. A megnövelt teljesítménnyel a Mini Cooper 7 másodperc alatt teljesíti a 0-ról 100km/h sprintet, a végsebessége pedig 235km/h. A Schnitzer mérnőkei azonban gondoltak a régi Mini tulajdonosokra is, így egy 90 lóerő/220 Nm-es motortuningot készítettek Mr Bean kocsija számára is :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A teljesítmény fokozása mellett természetesen az optikai tuningra is nagy hangsúlyt fektettek: az új dupla króm véggel rendelkező kipufogó rendszer nem csak a lóerők fokozásában játszik nagy szerepet, de egész szép látványt is kölcsönöz ennek a kis sportautónak, mindezek mellett pedig meglehetősen kellemes hangot is kölcsönöz neki.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A megújított Schnitzer külső igazi erőt sugároz: az új front spojler és a króm hűtőrács nagyon feldobja az autó karakterét, az összképet pedig az új küszöbök és a hátsó spoiler teszi teljessé. Azonban ami abszolút szemet gyönyörködtető, az az autó belseje és a méretes napfénytető (710x810mm!!!), ami totál kabrió feelinget ad a Coopernek.

A sportosság tükrében a futóművet is átalakították, keményítettek rajta, valamint lejjebb is került a Mini 30mm-rel. A kocsi alá 7,5x17? alukerek kerültek 215/40-es abroncsokkal. Egyszóval akár egy gokartban ülnénk :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A belsőteret telepakolták könnyűfém elemekkel: a pedálok, lábtartók, a váltókeret, váltógomb, a kézifékkar valamint a középkonzol mind-mind aluminiumból készültek. Külön kérésre még AC Schnitzer logo-s lábtartó szönyegeket is lehet az autóhoz rendelni.