A Classic Recreations (CR) műhelye Oklahomában található, és mint nevükből is könnyen kikövetkeztethető, elsősorban korábbi kiadású izomautók restaurálására álltak rá - bár újjáépítésről sokkal inkább beszélhetnénk!

A cég egyik legújabb projektje a legendás 1967-68-as Mustangon alapul, melyet a pórnép leginkább a Gone in 60 seconds filmből ismerhet. A gyönyörű veterán izomautón már korábban is dolgoztak a fiúk, a kupé verzió után pedig most kifejezetten a kabrió került napirendre - hiába, nyár van.

A gyári állapotú gépet maga a cég, vagy a megrendelő szerzi be, amiből szinte csak az alváz és kaszni marad meg. A sallang lecsupaszítását követően, az utolsó csavart is érintő, gondos restauráció következik, hogy az építkezés már egy tökéletes fémváz alapjain folytatódjon.

Külsőleg a Shelby originál, üvegszálas szettje kerül az autóra, beleértve a lökhárítókat, légterelőket,  szellőzőket és a motorháztetőt. Mindezt a neves cég hátsó lámpái, emblémái, valamint tanksapkája követi, majd a kaszni a díjnyertes fehér race-csíkos, vörös fényezést kapja.

A belső design szintén jórészt a Shelby égisze alatt készül: Signature ülések és órák, Caroll Shelby konzol, bukócső és szőnyegek kerülnek az utastérbe, mindezt az 1967 Deluxe  ajtópanelei, valamint kárpitja, ötpontos Camlock övek, valamint Woodgrain alumínium kormány egészíti ki. Az utazást az Old Air Products klímája, valamint a Pioneer / Kicker multimédiás installációja teszi még kellemesebbé.

Az igazi finomságokat azonban a technikai oldalon találjuk. Az úton maradásról első és hátsó stabilizátor kit, valamint állítható magasságú futómű gondoskodik, mely eredeti, elől 17x8, hátul 17x9.5 colos Shelby 427-esekre ülteti a kasznit. A felniket 245/40/17 és 275/40/17-es, nagy teljesítményű abroncsokba csomagolták.

Az erőforrást a Ford 7.0 literes (427 CI) blokkja biztosítja, melyet két különböző szinten megtuningolva kerülhet a motortérbe. A gyengébbik, 545 névre keresztelt csomag esetén 545 lóerőt, a komolyabb, 900S modell esetén 770 lóerőt sajtolnak ki a V8-asból - utóbbi esetében már egy 1.2 baron töltő, polírozott Procharger kompresszor is a motorháztető alatt figyel, a hozzá tartozó intercoolerrel egyetemben. Választástól függetlenül, a jókora erő a Tremec manuális váltóján keresztül jut a hátsó kerekekre.

Az elkészült fenevad a Shelby Mustangokat jegyző Worldwide Registry-be is bejegyzésre kerül, az ára egyébként a gyengébb kivitel esetén 149,000, az erősebbnél 199,000 dollár (47 millió HUF).

Egy kis felárért, kérésre számos egyéb extrával is felszerelik az autót, sőt, 12,500 dollár (3 millió HUF) fejében még akár jobbkormányossá is teszik, a megrendelő igényei szerint.