Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Japán R-Magic tuning cég kizárólag a Mazda RX-es szériáira specializálódott. Készítettek már az RX-7-es első, második illetve harmadik generációjához is tuning programokat. A nevükben lévő „R” is erre utal. Ezért, amint megjelent az új RX-8-as, azonnal elő is álltak egy nagyon meggyőző tuning változattal. Az R-Magic mérnökei garantálják, hogy meg leszünk elégedve, ha elvisszük hozzájuk egy kis átalakításra a frissen vásárolt Mazdánkat. Gyönyörű külsőt és a látványhoz teljes mértékben passzoló teljesítményt igérnek.

A hagyományoktól eltérően ez esetben nem elsősorban a teljesítményre fektették a hangsúlyt, hanem az optikára. Míg a harmadik generációs RX-7-ből 420 lóerős változatot is készítettek, addig ez az RX-8-as „csupán” 260 lóerőt teljesít. A gyári 230 után ez a 30 lóerő többlet nem hangzik valami meggyőzően, de úgy látszik jelenleg megelégedtek ennyivel. Az RX-8-nál leginkább az egyedi és vadságot sugárzó külső, ami megragadja az emberek tekintetét. Az autó körben teljesen ki lett szélesítve, felkerült egy GT- szárny, a teljes autón az R-Magic brandjének fehér és pink színei virítanak, valamint számtalan matrica díszíti az autót.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!







A mérsékelt teljesítmény növekedést egy sport direktszűrővel, egy nagyobb kapacitású hűtővel, sport kipufogó rendszerrel és egy csipetnyi NX nitróval érték el. Azonban az igazi varázslat, amit az R-Magic RX-8-sa magának tudhat az a hihetetlenül és felülmúlhatatlanul sportos futómű. Ezt a futóművet a Japán Ohlin cég tervezte és gyártotta. Aki esetleg nem hallott róluk azoknak tudniuk kell, hogy F1-es szintű futóműveket gyártanak. Utcai autónkba ez a létező legjobb futómű, amivel maximálisan sportossá tehetjük vezetési élményeinket. A látványról még az autó alá passzintott gyönyörű 5 küllős Volk SF-Challenge alufelnik gondoskodnak, a megfelelő tapadásért pedig a Dunlop abroncsok felelnek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!







Tény, hogy az autó igazán nagyon szépre sikerült bár én egy ilyen név mellett hiányolom a nagyobb teljesítményt, de bizonyára nem ez az utolsó program, amelyet az R-Magic kiadott ehhez az autóhoz. Azért hozzá kell tenni, hogy egy 1.3-as autó esetén 260 lóerő nagyon szép teljesítmény. Hát igen a Wankel az Wankel.