Több hónapnyi, a Facebook-rajongókkal eltöltött interaktív konzultációt követően, a Nissan lerántotta a leplet saját, egyedi 370Z konverziójáról, melyet jórészt a típushoz a piacon jelenleg elérhető alkatrészek felhasználásával raktak össze.

A „gyári” tuningautó Project 370Z néven került be a köztudatba, és számos módosítást tartalmaz, mind teljesítmény, mind kozmetikai téren.

A Nissan érezhetően semmit nem bízott a véletlenre. Első körben, a tunerek körében rendkívül népszerű japán gyártó, a Greddy ikerturbó rendszerét szerelték a 3.7 literes V6-os aggregátra, melynek mellékhatásaként a lóerők száma is 500 fölé szaladt fel. A gázok elvezetéséről, és a hanghatásokról szintén a Greddy Ti-C catback kipufogójára esett a választás, az úton maradásról a KW állítható futóműve, valamint a StopTech Big Brake fékrendszere gondoskodik.

második fázisban a Nissan mérnökei még tovább hegyezték a V6-ost, ugyanakkor új kormány és sebességváltó, valamint órák kerültek az utastérbe, továbbá újrakárpitozták az ajtópaneleket, és egy szettnyi Recaro sportülés került a gyári kagylók helyére.

A külső optikát szolidabb légterelő szett, valamint a VOLK Racing 19 colos garnitúrája hívatott feldobni, továbbá az egész kasznit – Tokyo Drift főgonosz-autó mintára – matt szürke fóliába csomagolták. Hiába, ez van, ha a nép szava dönt ;)

A Project 370Z jelenleg is fejlesztési stádiumban áll, és bizonyára fogunk még róla hallani, legalábbis pontosabb adatok, és - remélhetőleg - rengeteg kép formájában. Addig is itt van ami már publikus: három videó a készítésről. Enjoy ;)