440 lóerő, 540 Nm nyomaték, 3,8 másodperces gyorsulás (0-100 km/óra), 250 km/óra feletti végsebesség – mindössze pár árulkodó adat, amely a Volkswagen Golf24-et jellemzi. A Golf GTI speciális változata a németországi Nürburgringen debütált először a nagyközönségnek, most pedig hazánkban is megtekinthető lesz az október 13-i Golf találkozón, a Hungaroringen.

Az első Golf GTI 1976-ban, azaz 36 évvel korábban jelent meg a Volkswagen kínálatában, és azóta mindegyik széria esetében ikonikus jelentéssel bírt. A GTI megjelenésének tavalyi, 35. évfordulója kapcsán a Volkswagen nagy hangsúlyt fektetett a modellre és ezen alkalomból bemutatta a 235 lóerős Golf GTI Edition 35-öt.

Volkswagen Golf24 adatok

Motor: öthengeres, soros erőforrás turbófeltöltővel
Hengerűrtartalom: 2510 cm3
Legnagyobb teljesítmény: 440 LE (324 kW) – 6500 fordulat/percnél
Legnagyobb nyomaték: 540 Nm – 4000 fordulat/percnél
Váltó: hatsebességes szekvenciális, kormányról vezérelhető, összkerékhajtással
Futómű: elöl McPherson keresztlengőkaros, hátul többpontos
Abroncsok: Dunlop 300/680-18 BBS könnyűfém felnik
Tiszta tömeg: 1250 kg
Gyorsulás (0–100 km/h): 3,8 mp
Végsebesség: 250 km/h fölött

A speciális változat mellett a márka úgy döntött, hogy megépíti a Golf24-et is, amely később, - még a tavalyi év során - részt vett a világ egyik legkeményebb megbízhatósági versenyén, a nürburgringi 24 órás diadalon. Mivel e versenyen jellemzően erősebb autók vesznek részt a kezdetek óta, a Golf sosem számított esélyesnek a viadalon. Ennek ellenére már több jó eredményt ért el a márka a kompakt kategóriájú modelljének sportos változatával: 1997-ben egy 170 lóerős Golf TDI 2. lett a 24 órás viadalon, majd egy évtizeddel később a 300 lóerős Golf GTI 2.0 TSI szerezte meg az összetett rangsor 8. helyét.

„Nincs még egy versenypálya, ahol a technológia és a mérnöki munka nagyobb kihívás előtt állna, mint a Nürburgringen. Ez nemcsak az újonc Golf24-re igaz, hanem azokra a nagymenőkre is, akiknek már nem újdonság ez a terep” – mondta el tapasztalatait Kris Nissen, a Volkswagen Motorsport akkori igazgatója a 77 kanyarral nehezített „Zöld Pokolról”.

Az összkerékhajtású Golf24 a 440 lóerős, 540 Nm nyomatékkal rendelkező, 2510 köbcentis motorjával a tavalyi futamon sem tartozott a legerősebb indulók közé, azonban a 200-nál több indulót felsorakoztató verseny így is jó erőmérőnek számított a márka mérnökei és versenyzői számára.

A hazai Golf találkozó kapcsán most újból előtérbe kerül az autó, mivel a Volkswagen Motorsport jóvoltából Magyarországon is látható lesz a modell az október 13-i, Hungaroringen rendezett eseményen. A speciális, gyári építésű versenyautón túl a hagyományos modellek is megtekinthetőek lesznek a mogyoródi pályán, ahová már 3000-nél is több gépkocsi regisztrált.

Szombaton 10 órától a különleges autók mellett a gyengébb nemnek szóló programokkal, gyermekműsorral, játékokkal is várják a látogatókat a szervezők. A napot a 16 órakor kezdődő Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncert zárja, akiknek dalait Magyarország legnépszerűbb musical színészei adják elő.

Bővebb információ a www.golftalalkozo.hu oldalon található, ahol lehetőség van előzetes regisztrációra is.

Korábban írtuk: A találkozón debütál az új VW Golf 7!

Korábban írtuk: Hazánk legnagyobb Golf találkozója a Hungaroringen!