Úgy tűnik, a Hennessey Performance LS7-esen alapuló motorikus csomagjainak, teljesítmény terén egyelőre nincs felső határa. Legfrissebb munkájuk alapja a 2013-ra datált Cadillac CTS-V, melyet akár 1200 lóerővel ruháznak fel. Igen, utcára.

Alig egy éve adtunk még hírt a típushoz készített V1000-es csomagról, mely akkor még "csupán" ezer pacit pakolt a kupé motorházteteje alá. A texasi tuning cég receptje ezúttal is teljesen hasonlóan alakult: a gyári 6.2 literes, kompresszoros blokkot a GM hétliteres, LS7 V8 erőforrása váltotta, melyet ikerturbó rendszerrel szereltek fel. A most kiadott VR1200 csomag esetén, a húrokat azonban még tovább feszítették.

Ilyen teljesítmény mellé a motor megerősítése sem maradhatott el. A komolyabb igénybevételt kovácsolt dugattyúk, hajtókarok és főtengely hívatottak elviselni, a töltőlevegő hűtését jókora intercooler biztosítja. Módosított hengerfej, a Hennessey saját gyártású, VR1200-es vezérműtengelye, nagyobb injektorok, új üzemanyagellátó és légbevezető rendszer, valamint komplett, rozsdamentes acél kipufogórendszer fért még a csomagba.

A finom kis listát precízen kidolgozott motorvezérlő elektronika hangolja össze, a tényleges teljesítményt pedig állítható turbónyomás vezérlővel kontrollálható. Ennek segítségével 800 vagy 1000 lóerős módok közül választhat a szerencsés tulajdonos, ha pedig ez nem elég, 1226 lóerővel teheti fel a pontot az i-re.

A félelmetes teljesítmény mellé impozáns adatok is passzolnak. A  VR1200 a 100 km/órás sprint 2.9 másodperc alatt tudja le, a negyedmérföldes futam ideje pedig 10.2 másodpercre csökken, 227 km/órás célvonali sebességgel. A végsebesség pedig már csaknem a Veyronéra tör: egészen pontosan 389 km/óra. Mindezzel a Hennessey CTS-V a világ jelenlegi leggyorsabb négyüléses járműve. Hogy mindezt mennyire stabilan hozza, nincs rá jobb garancia, minthogy a cég minderre 3 év, vagy 36,000 mérföld garanciát vállal!

A hatalmas erő megerősített váltón és kuplungon keresztül jut a kerekekre. A felnik természetesen nem a gyáriak: elől 20x10, hátul 20x13 hüvelykes kerekekre esett a választás, melyeken a Michelin nagytelejsítményű abroncsai feszülnek, 275/30YR20 és 345/30YR20-as kivitelben.

A megállásról a Brembo 15.1 colos karbon kerámia féktárcsái gondoskodnak, elől nyolc, hátul hatdugattyús kivitelben, a futóművet pedig 2.5 cm-el ültették meg, és elől-hátul stabilizátorokkal szerelték fel.

A Hennessey nem hagyta változatlanul az optikai oldal sem. Realitássá vált a korábbi kiadásnál még csak photoshop formájában létező, komplett optikai-aerodinamikai pakett, odabent pedig alcantara, bőr és karbon kiegészítők kaptak helyet, sportülésekkel, valamint néhány brand logós kiegészítővel együtt.

A fékpados mérésről pedig videót is készítettek.