Legutóbb a Hennessey Performance LS7-es erőforrásairól írtuk, hogy a tuningnak egyelőre nincs felső határa, most ugyanezt elmondhatjuk az underground Racing Gallardo tuningjáról is. Az ikerturbós rendszerek másik amerikai nagymestere újabb rekordot állított be!

A név kötelez: szlogenjük szerint, a világ leggyorsabb, utcai, ikerturbós Lamborghinijeinek szülőhelye továbbra is Észak-Karolinában található. A cég által különösen kedvelt Gallardo Superleggera konverzióról utoljára cirka három éve hallhattunk. Akkoriban az 1,500 keréken mért lóerős TTG (Twin Turbo Gallardo) projekt az első - és természetesen a világ leggyorsabb - 9 másodperces Gallardo-ja volt.

A fiúk azóta tovább tornáztak a teljesítményen, az új csomagjukkal szerelt példány normál benzinnel 1,100, míg verseny üzemanyaggal pedig már 1,750 lóerőt teljesít, keréken mérve!

A döbbenetes teljesítményt már át sem számolták főtengelyre, de egy kis matekozással valahol 2,200 lóerő körül lehet a mérvadó adat. A Gallardo másfél másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, 402 méteres ideje pedig bőven a 8-as tartományban futja: 8.35 sec @ 291 km/óra!

Ezzel az idővel az Underground Gallardo hivatalosan is a világ legjobb negyedmérföldjét futja - hogy van-e még innen is feljebb, majd kiderül...

Érdemes megnézni a videót - félelmetes!