Niels Knaus érdekes témát választott ötödik generációs Volkswagen Passatjának. Az autó hangulata a csípős ételek világa köré épül, melyet bármiféle elcsépelt motívum nélkül, remekül sikerült érzékeltetni a koncepción.

A Scoville-skála a paprikafajták csípősségét méri. A Capsicum nemzetség tagjai (paprikafélék) csípősségét a kapszaicin nevű anyag okozza. Ez a bőr hőérzékelő idegvégződéseit ingerli, különösen a nyálkahártyákon. A Scoville-féle csípősségi egység (Scoville heat unit, SHU) a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi. Sok csípős szósz használja reklámaiban a Scoville-skálát.
A kapszaicin mérésére először Wilbur Scoville amerikai kémikus dolgozott ki használható eljárást (1912-ben), ezért az egységet róla nevezték el. (Wiki nyomán)

A 2003 óta, évről-évre csiszolódó design mondanivalója ugyanaz, mint az erőspaprikának: kívülről szinte ártalmatlan, belül azonban már veséig mar. Mielőtt azonban rátérnénk az igazán fűszeres dolgokra, nézzük, az autó külsején mi változott. Habár a választott stílus itt erősen az OEM felé hajlik, összességében nagyon kellemes egyedi megoldásokat találunk.

A kaszni amennyire csak lehet, letisztításra került, beleértve a jeleket, feliratokat, rendszámkeret-helyeket és az oldalsó indexeket is. Túl sok extra műanyag nem került fel a vasra. Elől a Rieger szolid toldatát, hátul pedig egyedi, üvegszálas műanyag csomagtértető-kiegészítést, valamint a W8-as Passat dupla kipuffos lökhárítóját vetették be, utóbbit teljesen clean állapotban, a gyári él lefalazásával.

A hátsó lámpákat sötétítették, az elsők belsejét pedig élénk narancsra fújták, a díszcsíkos kilincsek a kínai piacra gyártott Passatról származnak. A sötétbordó fényezést számos airbrush minta díszíti, ezek azonban a motor- és csomagtértetőn, valamint az orr-részen látványosak igazán. Rajtuk kívül gyakorlatilag az összes elemen található egy-egy szolidabb motívum, sőt, még a felnik belsejét is vörösre fújták.

Ez utóbbiak egyébként a BBS LeMans polír darabjai, mögöttük pedig egy elég korrekt Audi RS4 fékrendszer figyel, melyet a Porsche Cayenne narancsszínre fújt nyergeivel házasítottak. A túlzott biztosításra ugyanakkor nincs feltétlen szükség, az autóban ugyanis egy gyári állapotú 2.8 V6 30V  benzinmotor dohog, 196 lóerővel, vörös karbonos borításokkal és egy sport kipufogóval.

Futómű terén a GAS / Bagyard air-ride és Koni / Bilstein lengéscsillapítókból összerakott rendszer ülteti porig a kasznit parkoláskor. A maximálisan korrekt ívkitöltés érdekében, a tengelyvégeken 10mm-es pogácsák növelik meg a nyomtávot.

Odabent aztán megmutatja igazi erejét a koncepció: a Scoville komplett utasterét rikító vörös bőrbe csomagolták, beleértve a teljes műszerfalat, paneleket, oszlopokat, konzolokat, tetőt de még a tükröt és a Golf VI GTI-ből származó multikormányt is. Mindezt bordó bőrből készített elemek, az üléseken pedig egyedi varrásminták bolondítják meg, az összkép egészen egyszerűen lenyűgöző. Végső simításként pedig a Skoda Superb szellőzői kerültek beépítésre.

Sok szép autót láttunk az idei Tuning World Bodensee, azon belül is az European Tuning Showdown (ETS) keretei között, nem véletlen azonban, hogy a Scoville Passat utastere az egyik legszebb átalakításként maradt meg. A komoly mezőny további résztvevői tekintetében pedig melegen ajánljuk az első, második és a harmadik helyezettről készült cikkeket, valamint a Tuning World Bodensee-s beszámolóinkat is ;)