Az idei Tuning World Bodensee nem szűkölködött komoly Opelekben, elég ha csak az European Tuning Showdown első és harmadik helyezettjére gondolunk. Volt azonban még rajtuk kívül is ütős márkatárs a felhozatalban.

Ezt a letisztult, 2000-es évjáratú Vectra B-t gazdája - Denis Eisenrauch - cirka hat éve csinosítgatja. Autómechanikus végzettségével egyáltalán nem áll távol tőle a gépjárművek világa a gyakorlatban sem, így számos módosítást saját kezűleg végzett az autón.

A hosszú évek munkája pedig meghozta a gyümölcsét: a Vectra idén ott lehetett Európa 100 legjobb meghívott autója között, melyek az ETS keretei között mérkőzhettek meg egymással.

Az autó külsőleg gyárias, de mégis mutatós, egyedi bodykitet kapott, a kaszniról pedig minden felesleges sallangot eltávolítottak. A sárvédőket elől 20, hátul 30 mm-el húzták kijjebb, hogy a fényesre polírozott, aranyszínű csavarokkal és kupakkal díszített 17x8.5, valamint 17x10-es DZ Excklusiv felnik elférjenek alattuk.

A motorháztető morcosítása, valamint a zár nélküli, pneumatikusan nyíló csomagtértető makulátlan lemezmunka eredménye, a tetőt pedig teliben bőrözték, az utastérrel harmonizáló design szerint.

A kaszni színe a Volkswagen tulajdonosoknak bizonyára ismerős lehet: igen, ez a gyári VW barna kasmír árnyalat, amit az autó oldalán ízléses airbrush díszítéssel dobtak fel.

Az ültetésről HPS Competition Series air-ride rendszer gondoskodik, melyet Audi futómű-alkatrészekkel okosítottak tovább. A fékerőt a Vectra B Irmscher által kidolgozott sportmodellje, az i500 rendszere biztosítja, a kanyarvételeket pedig állítható stabilizátorok segítik.

Erőforrás tekintetében a gyárilag elérhető legkomolyabb, 2.5 literes V6-os blokk dolgozik a motortérben, ehhez a részhez - a szép takarópaneleken, aranyszín bevonatokon, valamint a bőrözött toronymerevítőkön túl - komolyabban nem nyúltak. Az egyetlen teljesítménynövelő módosítás a sport kipufogórendszer, melyet a Friedrich Motorsport készített.

Odabent viszont már nem spóroltak az extrákkal: elől két Recaro, hátul a két különálló elemmé konvertált ülés kapott helyet, hangulatos capucchino-kávészín bőrözésel. Az egyedi gyártmányú középkonzol alatt az egyik air-ride palack, a tetején 6 colos TFT kapott helyet. A teljes utasteret bőrrel borították, beleértve a műszerfalat, oldalkárpitokat, oszlopokat és a tető belsejét is, a műanyag elemeket pedig világosbarnára fújták.

A csomagtér nagy részét az üvegszálas alapra épült, szintén bőrözött installáció, valamint a fő air-ride palack foglalja el. Az multimédiás rendszert a JVC fejegysége vezérli, ami 3 szettnyi Audiosystem hangszórót, valamint egy mélynyomót hajt meg, egy szintén márkabeli erősítő segédletével.