Nemes cél érdekében született meg egy valóban egyedi, a világon egyetlen példányban létező Mustang konverzió, a Ford Racing, valamint a Galpin Auto Sports (GAS) közös munkájának eredményeként.

A megrendelő egy nemzetközi karitatív szervezet, az SPX volt, mely több, mint 35 országban nyújt segítséget a rászorulóknak, legyen szó akár élelmiszerről, akár áramfejlesztő eszközökről, vagy gépjármű szervizelésről. Az SPX egyik nagyszabású akciója idén a St. Jude gyermekkórház támogatása volt, mely 1962 óta a legsúlyosabb betegségekben szenvedő fiatalok gyógyulásán munkálkodik.

A szervezet, a Barrett-Jackson aukciósházzal együttműködve (ott került kalapács alá többek közt a múltkori cikkünkben bemutatott White Boss Mustang is) számos sikeres, jótékony célú árverést bonyolított már le története során, nem volt kivétel ez alól a mostani alkalom sem: a befolyt összeg egészét a kicsik megsegítésére fordították.

Az SPX fontosnak tartotta azt is, hogy az autó méltán tükrözze az erőfeszítések célját, a Galpin pedig legjobb tudása szerint tett ennek eleget.

A Boss 429-es volt az egyik legkeményebb Mustang a típus történetében, amit valaha gyártottak. 1969 és 70 között mindössze 859 darab készült belőle, a Ford célja pedig az új motor engedélyeztetése volt vele a NASCAR sorozatban. Ehhez egy minimum 500 példányos széria legyártására volt szükség, mely egy minden tekintetben erősen módosított, kiszélesített utcai típust eredményezett, a 7.0 literes blokk ugyanis alaphelyzetben nem fért be az akkori Mustangok motorterébe. A Boss 429-es Mustangokat 375 lóerősként árulták az akkori közlekedési szabályzások miatt, az erőforrások ugyanakkor alaphangon 500+ lóerőt teljesítettek.

A betegségek leküzdéséhez mindenek előtt erős szívre van szükség, így az alapul kapott, utolsó generációs Mustangot az ikonikus nagy előd, a Boss 429-es szellemében építették át. Habár az eredeti Boss 7.0 literesét a ma piacon lévő erőforrások közül legjobban az 5.0 literes Coyote erőforrással tudták csak pótolni, az alumínium blokkot azért rendesen feltuningolták. Kovácsolt főtengelyt, dugattyúkat és hajtókarokat, új vezérműtengelyeket és szívócsonkot, valamint nagyobb injektorokat kapott, a gázok elvezetéséről pedig a Bassani komplett, rozsdamentes acél sport kipufogórendszere gondoskodik.

A módosított szív, az erősítő kúrát követően a Ford Racing kompresszorát, valamint motorvezérlését kapta, jelen állapotában pedig valamivel 700 paci felett teljesít. A jókora erő a Getrag hatsebességes manuális váltóján, valamint megerősített diffin keresztül jut a hátsó kerekekre.

Futómű terén a Ford Racing ültetőrugói, valamint a Willwood 14 colos lyuggatott féktárcsái gondoskodnak az úton maradásról, utóbbiak elől hat, hátul négydugattyús nyergekkel szerelve. A gyári felniket a Forgiato háromrészes, egyedi gyártású garnitúrája váltotta, elől 11x21, hátul 14x22-es méretben, Pirelli P-Zero 295/25R21 és 335/25R22-es abroncsokkal.

A brutálisan széles felnikre nem véletlenül esett a választás. A Mustang teljesen egyedi, szigorúan lemezmunkával készült widebody szettet, valamint lökhárítókat kapott, mely a test ellenálló képességét, mélybordó színével (Candy Apple Red Pearl PPG) pedig élő szervezetet hivatott szimbolizálni. Az oldalsó kis háromszög ablakokat lefalazták, a kaszni pedig további beömlőket is kapott. Kettő közülük a hátsó sárvédő-elemeken a fékek, egy a motorháztetőn - a Boss 429-es elem mintájára - pedig a motor hűtését segíti elő. A hűtőrács a Roush terméke, a hátsó spoilert pedig a Boss 302-ről adoptálták.

Az utastér ugyanakkor megmaradt a szolid átalakítások jegyében. A vörös külsőhöz csak a varrások színét igazították, a bőrözés - az alcantara betétek kivételével - maradt fekete, akárcsak a gyári Mustang esetén. A legszembetűnőbb módosítást a középkonzolból felbukkanó Hurst váltókar jelenti, továbbá hangrendszer terén sincs hiány kiegészítőkben. A JBL masszív audiorendszere került beépítésre, a fejegység viszont a gyári darab maradt.

Habár az igazi elismerés az építés apropójaként szolgáló célt illeti, a másik oldalon egy remekbe szabott utcai autó is született. A januári árverésen az autó egyébként 160,000 dollárért (kb 34 millió HUF) kelt el végül, amit teljes egészében a kórház részére folyósítottak. Respect!